Η πρόσκληση στους επενδυτές της Νοτιοανατολικής Ασίας

InBusinessNews  27/10/2020 13:38
Η πρόσκληση στους επενδυτές της Νοτιοανατολικής Ασίας

Η πρόσκληση στους επενδυτές της Νοτιοανατολικής Ασίας

InBusinessNews  27/10/2020 13:38
Την ελκυστικότητα της Κύπρου ως προορισμός εταιρειών και ατόμων υψηλής εισοδηματικής στάθμης παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του «Cyprus Private Wealth Planning Conference: An EU center for global wealth management solutions, Southeast Asia» οι επαγγελματίες των υπηρεσιών της Κύπρου. 

RELATED ARTICLES


Στο νέο σταθμό του Invest Cyprus Roadshow, η Μαρία Κλάππα, Partner, Tassos Papadopoulos & Associates LLC μίλησε για το φορολογικό και νομικό περιβάλλον της Κύπρου, τα κίνητρα για μετεγκατάσταση, όπως επίσης και τα βασικά οφέλη για ιδιωτικούς πελάτες και επιχειρήσεις.

Αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο της Κύπρου (Common Law), το οποίο παρέχει μια ιδανική επιχειρηματική βάση για επενδυτικούς σκοπούς, το χαμηλό λειτουργικό κόστος, το χαμηλό κόστος εργασίας, την πλήρως εναρμονισμένη νομοθεσία με τα πρότυπα της ΕΕ, τη διαβίβαση υπηρεσιών σε ολόκληρη την ΕΕ και το ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το οποίο είναι συμμορφωμένο με τα πρότυπα της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Για την ανοδική πορεία του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο μίλησε από πλευράς του ο Πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης.

Παραθέτοντας στοιχεία σημείωσε ότι τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Εταιρειών Διαχείρισης Συλλογικών Επενδύσεων και των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων κινούνται ανοδικά με το συνολικό ενεργητικό να ανέρχεται πλέον στα €8 δις σημειώνοντας αύξηση 196% σε σύγκριση με το 2016 όπου ανερχόταν στα €2,7 δις.

Η αποτελεσματική και ευέλικτη δικαιοδοσία της Κύπρου
Ο Αντώνης Ρούβας, Board Member, Asset Management, Advisory Services, KPMG Κύπρου ανέπτυξε το θέμα της αποτελεσματικής και ευέλικτης δικαιοδοσίας της Κύπρου στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, απευθυνόμενος σε οικογενειακά γραφεία, private equity και hedge funds, μεγάλα έργα που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, ταμεία συντάξεων και εταιρείες επενδύσεων.

Για την Κύπρο ως ιδανικό IP business location μίλησε ο Θεόδωρος Παρπέρης Partner, Member of the Management Board and Head of Tax & Legal Services PwC Cyprus, καθώς επίσης και για τη φορολογία υπαλλήλων και στελεχών που μεταφέρονται στην Κύπρο και τους φορολογικούς κάτοικους Κύπρου.  

Τέλος, η Επικεφαλής της Υπηρεσίας Private Banking της Astrobank, Χάρις Κυνηγού, μιλώντας για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα εξήγησε τα πλεονεκτήματα του, δηλαδή ότι αποτελεί πύλη προς την Ευρώπη, ότι προσφέρει πλήρες φάσμα επενδυτικών προϊόντων και διατηρεί σταθερές συνεργασίες με μεγάλους επενδυτικούς οίκους.

Σημείωσε ακόμα το λογικό κόστος των τραπεζών, το τεχνολογικά καινοτόμο τραπεζικό σύστημα, την πολυγλωσσία που υπάρχει και την ολιστική βάση προϊόντων και υπηρεσιών.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας