Ιnvest Cyprus: Το Ηνωμένο Βασίλειο ο νέος σταθμός για προώθηση της Κύπρου

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δώσει τη συνέχεια της πετυχημένης σειράς διαδικτυακών συνεδρίων προώθησης της Κύπρου στο εξωτερικό ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων, στο πλαίσιο του Ιnvest Cyprus Roadshow. 

Μετά την τεράστια επιτυχία των διαδικτυακών συνεδρίων σε Ισραήλ, Ινδία και Χονγκ Κονγκ, στα οποία καταγράφηκε ισχυρή παρουσία από επαγγελματίες του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επενδυτές και των τριών χωρών, στις 30 Σεπτεμβρίου ο Invest Cyprus συνεχίζει τη δράση του με το «Cyprus' Proposition for the UK's financial services industry, United Kingdom».

Όπως και στα προηγούμενα διαδικτυακά συνέδρια, στόχος του Invest Cyprus είναι η προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως επίσης και η προσέλκυση εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων (regional headquartering) και φυσικών προσώπων υψηλής εισοδηματικής στάθμης (HNWIs).

Το συνέδριο του Ηνωμένου Βασιλείου θα κινηθεί σε τρεις άξονες. Ο πρώτος αφορά την Κύπρο ως μια ελκυστική λύση για τις εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του ΗΒ στη μετά Brexit εποχή, ο δεύτερος τα πλεονεκτήματα της Κύπρου που την καθιστούν μια ιδανική δικαιοδοσία εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ και ο τρίτος το ισχυρό και καινοτόμο κανονιστικό πλαίσιο της δικαιοδοσίας της (IP).

Ήδη, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από κυπριακές εταιρείες, για να συμμετάσχουν στο συνέδριο και να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου (Ιδρύματα Ηλεκτρονικού Χρήματος, Ιδρύματα Πληρωμών, Διαχειριστές Κεφαλαίων, Ασφαλιστικές Εταιρείες, Τράπεζες, Τράπεζες Επενδύσεων και άλλες Εταιρείες Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Λογιστικές Εταιρείες, Δικηγορικά Γραφεία, Tax Specialists, εταιρείες Wealth Management και Οικογενειακά Γραφεία).
 
Οι θεματικές του συνεδρίου
Στο διαδικτυακό συνέδριο ομιλίες θα απευθύνουν ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δήμητρα Καλογήρου.

Eπίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας, θα αναλύσει τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, το επενδυτικό περιβάλλον καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίον η Κύπρος αντέδρασε στην κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και το επιχειρηματικό περιβάλλον προς ξένες εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην χώρα μας θα μιλήσει ο Χαράλαμπος Προύντζος, Συνέταιρος και Επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥ και o Χαράλαμπος Μεϊβάτζης, Συνέταιρος και Επικεφαλής του Λογιστικού και Φορολογικού Τμήματος της KINANIS LLC.

Για τα Ιδρύματα Ηλεκτρονικού Χρήματος και τα Ιδρύματα πληρωμών Fintech θα μιλήσουν σε πάνελ οι:
 
Κρίστια Ευαγόρου, Senior Manager - Fund Services, PwC Cyprus
Κώστας Μαυρίδης, Associate, Chrysostomides Advocates & Legal Consultants
 
Παράλληλα, για τα επενδυτικά ταμεία και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα μιλήσουν σε πάνελ οι:

Αντρέας Γιασεμίδης, President, Cyprus Investment Funds Association
Δημήτρης Ταξιτάρης, Chief Executive Officer, MAP S.Platis
Πανίκος Τέκλος, Partner, Risk Advisory & Wealth Advisory Services Leader, Deloitte
Αντώνης Ρούβας, Board Member, Asset Management, Advisory Services, KPMG in Cyprus
 
Διοργανωτής: Invest Cyprus
Χορηγοί: Chrysostomides Advocates & Legal Consultants, Deloitte, EY Cyprus, Kinanis Law Firm, KPMG, MAP S.Platis, PwC Cyprus 
Συντονιστής: ΙΜΗ  
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες συμμετοχής παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με την εταιρεία ΙΜΗ στο τηλέφωνο +357 22-505555 ή στο events@imhbusiness.com.
 
 
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή