Limassol Economic Forum: Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της επόμενης δεκαετίας

Το μεγάλο, καθιερωμένο, ραντεβού του κυπριακού πολιτικοοικονομικού γίγνεσθαι έχει καταστεί θεσμός για τα κυπριακά δρώμενα. Φέτος, το Limassol Economic Forum συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρωί της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Parklane Spa and Resort, στη Λεμεσό.
Κεντρικό θέμα του Φόρουμ, ήταν η επόμενη δεκαετία και συγκεκριμένα το πολιτικό – οικονομικό περιβάλλον του 2020 – 2030 όπως και θέματα που θα απασχολήσουν την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα. 

 


Για την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος έκανε μια ανάλυση του οράματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα 10 χρόνια αναφέροντας την αντίδραση της Ευρώπης σε αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις. Ο Υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι πιστεύει σε μια ενωμένη και πλήρως ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση με αποφασιστικό ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις.

Στο βήμα του 10ου οικονομικού φόρουμ, παρευρέθηκε ο Roger Cohen, συγγραφέας και αρθρογράφος της New York Times, ο οποίος ανέλυσε την παγκόσμια οικονομία του 21ου αιώνα. Αναφέρθηκε στα τρία χρόνια θητείας του Τραμπ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τα γεγονότα του Brexit και ότι η Βρετανία χάνει την δύναμη της, η Ρωσία του Πούτιν αναζωπυρώνεται ενώ η Κίνα είναι όλο και πιο δυναμική. Τόνισε, επίσης ότι, η άνοδος της Κίνας έρχεται χωρίς συγκρούσεις αλλά ο ιδεολογικός της πόλεμος με τις Ηνωμένες Πολιτείες εντείνεται.  

Κατά την διάρκεια του φόρουμ, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις προς τους διαχρονικούς χορηγούς που στηρίζουν το θεσμό: Deloitte,  Elias Neocleous and Co LLC, Τράπεζα Κύπρου, Cyta και Olympia Group Ltd.

Στο 10ο Limassol Economic Forum συμμετείχαν πολιτικές προσωπικότητες, τιτάνες του Οικονομικού Τομέα, μεγαλοεπιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί.

Το φόρουμ διοργανώθηκε από την IMH και το περιοδικό IN Business.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή