Ιστορική για την κυπριακή ναυτιλία η απόφαση συνένωσης ΚΝΕ και ΚΕΠ

Ιστορική αλλά και συνάμα θετική για το μέλλον της κυπριακής ναυτιλίας θεωρείται το Πλαίσιο Συμφωνίας Συνένωσης για τη δημιουργία νέου ενοποιημένου συνδέσμου που ενέκριναν πρόσφατα τα διοικητικά συμβούλια του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών. Η εν λόγω απόφαση στέλνει και θετικά μηνύματα για τις προοπτικές και της κυπριακής ναυτιλίας προς τους συνέδρους που συμμετέχουν στο διεθνές συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2019» που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Λεμεσό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πλαίσιο Συμφωνίας Συνένωσης θα παρουσιαστεί λεπτομερώς στις Εταιρείες-Μέλη των δυο Συνδέσμων αντιστοίχως, για διαδικαστική έγκριση μαζί με όλες τις σχετικές μεταβατικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να συσταθεί επισήμως και νομότυπα ο νέος ενοποιημένος Σύνδεσμος που θα εκπροσωπεί δυναμικά την κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία στην Κύπρο και διεθνώς.

Ενιαία φωνή για την κυπριακή ναυτιλία
Μετά την πολύχρονη καλή συνεργασία μεταξύ των δύο συνδέσμων κρίθηκε απαραίτητο η συνεργασία αυτή να προχωρήσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, ανέφερε στο InBusinessNews o Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Θωμάς Καζάκος, υπογραμμίζοντας πως εδώ και αρκετούς μήνες είχαν γίνει κάποιου συνομιλίες υψηλού επιπέδου με στόχο να εξευρεθεί μηχανισμός περαιτέρω συνεργασίας ο οποίος κατέληξε στην αρχική έγκριση ενός πλαισίου συνένωσης το οποίο εγκρίθηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια.

«Η απόφαση για πλήρη συνένωση των συνδέσμων σε ένα καινούργιο ενοποιημένο αντιπροσωπευτικό οργανισμό θα καλύπτει και θα αντιπροσωπεύει επάξια ολόκληρη την κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη. Έχει ληφθεί η πολιτική απόφαση και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια υλοποίησης αυτής της συνεργασίας για το καλό της κυπριακής ναυτιλίας, της κυπριακής οικονομίας και την Κύπρου γενικότερα», τόνισε ο κ. Καζάκος ο οποίος πρόσθεσε ότι αποτελεί θετικό μήνυμα πως η κυπριακή ναυτιλία προχωρά συνεχώς μπροστά.

Αέρας αισιοδοξίας για την κυπριακή ναυτιλία
Η συνένωση των δύο συνδέσμων σε έναν ενιαίο φορέα δημιουργεί αέρα αισιοδοξίας για την «εξυπηρέτηση των συμφερόντων του συνόλου της Ναυτιλιακής Κοινότητας, των συμφερόντων της Κυπριακής Ναυτιλίας, των συμφερόντων της Κυπριακής Οικονομίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών Ανδρέας Χατζηγιάννης σε ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που παράθεσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στα Μέλη της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Υπογράμμισε πως «τα τελευταία χρόνια έγινε στον τόπο μας συστηματική και πολύπλευρη προσπάθεια με τη συμμετοχή πολλών και προωθήθηκαν σημαντικές αναδιαρθρώσεις για τη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου», ενώ τόνισε πως μπροστά στην σημαντική πρόκληση του brexit, που δίνει προνομιακή θέση στην Κύπρο να διεκδικήσει αποτελεσματικά την αναπλήρωση σημαντικού μέρους από το κενό που θα προκύψει, «ο διχασμός της Κυπριακής Ναυτιλίας σε δύο ανταγωνιζόμενες ναυτιλιακές οργανώσεις παρέμενε ίσως η μόνη ηχηρή παραφωνία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε επίσης πως «η συνένωση αυτή δεν είναι προϊόν καιροσκοπικών διαπραγματεύσεων και ιδιοτελούς παζαρέματος.  Αντιθέτως είναι το αποτέλεσμα της ισχυρής βούλησης πολλών ανθρώπων για την πραγμάτωση ενός κοινού ονείρου».

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου