Θέμα: Kαλοκαιρινές Σχολές Ενδυνάμωσης και Κινητοποίησης Μαθητών

Δελτίο Τύπου  10/06/2019 13:50
Θέμα: Kαλοκαιρινές Σχολές Ενδυνάμωσης και Κινητοποίησης Μαθητών

Θέμα: Kαλοκαιρινές Σχολές Ενδυνάμωσης και Κινητοποίησης Μαθητών

Δελτίο Τύπου  10/06/2019 13:50

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις Καλοκαιρινές Σχολές Ενδυνάμωσης και Κινητοποίησης Μαθητών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου.

RELATED ARTICLES


Οι καλοκαιρινές σχολές θα πραγματοποιηθούν από 1η μέχρι 12 Ιουλίου 2019 (Δευτέρα-Παρασκευή) σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, από 1η μέχρι 5 Ιουλίου 2019 στην Αμμόχωστο και από 8 μέχρι 12 Ιουλίου 2019 στην Πάφο. Οι σχολές αφορούν μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου και Α’ & Β’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών και ο αριθμός συμμετοχών θα ανέρχεται στα 20-25 άτομα ανά ΚΕΠΛΗ.

Σκοπός των καλοκαιρινών σχολών είναι η προσωπική και συναισθηματική ανάπτυξη, αλλά και η απόκτηση δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να γίνουν πιο αποδοτικοί τόσο ως μαθητές όσο και ως ενεργοί πολίτες στη σύγχρονη κοινωνία. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να κοινωνικοποιηθούν, να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν σε κάθε στάδιο της σχολής.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σχολών θα γίνονται βιωματικά εργαστήρια, εκδρομές και διάφορες δραστηριότητες με πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτοποριακές θεματικές τις οποίες θα παρουσιάσουν καταρτισμένοι εισηγητές και εκπαιδευτές απ’ όλη την Κύπρο.

Μερικά από τα θέματα που θα περιλαμβάνουν οι Καλοκαιρινές Σχολές είναι: Διαχείριση Άγχους, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Δημιουργική Γραφή, Ρομποτική, Επιστημονικά Πειράματα, Θεατρικό Παιχνίδι, Επιτραπέζια Παιχνίδια, Εισαγωγή στη Φωτογραφία και Πρακτική Εφαρμογή, Περιήγηση στην Πόλη, Επίσκεψη στο Makerspace, Δημιουργική Ανακύκλωση.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 77 77 27 57 (δωρεάν κλήση) ή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://onek.org.cy/summerschool/

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας