Φουντώνει ο πόλεμος κατά της απάτης και της διαφθοράς

Οικονομικό έγκλημα, απάτη, διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Cyprus Anti-Fraud Conference, που διοργάνωσε η εταιρεία IMH σε συνεργασία με το κυπριακό παράρτημα του Association of Certified Fraud Examiners, την Τετάρτη 14 Μαρτίου στη Λευκωσία.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην Εθνική Στρατηγική κατά της Διαφθοράς από τη Νίκη Σάουρου, Διοικητική Λειτουργό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η οποία τόνισε ότι η κυβέρνηση «στοχεύοντας στην επίδειξη μηδενικής ανοχής έλαβε και λαμβάνει μέτρα, που αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου».

«Η απάτη βρίσκεται ακόμα γύρω μας και παίρνει διάφορες μορφές καθώς εξελίσσεται» σημείωσε κατά την παρουσίαση τού Global Economic Crime and Fraud Survey 2018 ο Νικόλας Ρούσσος, Ανώτερος Διευθυντής της PwC Cyprus.

Διαβάστε ακόμα: "Άνθρακες ο θησαυρός" για Panama Papers
 
Ο Charles Delingpole, ιδρυτής και CEO της εταιρείας Comply Advantage, εστίασε κατά την παρουσίασή του στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πρόληψης και καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, οι οποίες εδράζονται επάνω στη μηχανική μάθηση και στην τεχνητή νοημοσύνη.

Στον ρόλο του επαγγέλματος του Ελεγκτή, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμισης της απάτης και της διαφθοράς, αναφέρθηκε στη δική του παρουσίαση ο Γιάννης Πεττεμερίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: Τεχνοκρατική επιτροπή για κόκκινα δάνεια
 
Χορηγοί του 1ου Cyprus Anti-Fraud Conference ήταν οι εταιρείες Comply Advantage, Infocredit Group και iSPIRAL. Legal sponsor η δικηγορική εταιρεία Scordis, Papapetrou & Co LLC. Υποστηρικτές οι CFA Society Cyprus, Cyprus Integrity Forum, Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου και Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά Accountancy Cyprus, Gold και INBusiness.

Δειτε Επισης

Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»