ΙΠΕ: 600.000 για την Ευρω-Μεσογειακή συνεργασία στην έρευνα

Ερευνητικές προτάσεις για σημαντικές προκλήσεις, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το περιβάλλον και η ενέργεια στην περιοχή της Μεσογείου, και τρόπους αντιμετώπισής τους δέχεται το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διεθνική Πρόσκληση με τίτλο «EURO-MEDITERRANEAN Cooperation through ERANET Joint Activities and Beyond» (ERANETMED), εντάσσεται στο Πρόγραμμα ERA-NET του 7ου  Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον συντονισμό των εθνικών πολιτικών της ΕΕ σε θέματα έρευνας και στόχο έχει την προώθηση της ευρω-μεσογειακής συνεργασίας, μέσω της σύμπραξης Εθνικών Προγραμμάτων και Οργανισμών Χρηματοδότησης κρατών-μελών ή και συνεργαζόμενων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις χώρες της Μεσογειακής Συνεργασίας. 

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός του ΙΠΕ για την Πρόσκληση ανέρχεται στα 600.000 ευρώ. Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης είναι 175.000 ευρώ ανά έργο. «Στην περίπτωση που κυπριακός φορέας αναλάβει τον ρόλο του Συντονιστή του διεθνικού Δικτύου τότε το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης μπορεί να αυξηθεί κατά 25.000 ευρώ», προστίθεται.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «το ΙΠΕ θα υποστηρίξει έργα που εντάσσονται σε οποιαδήποτε από τις ερευνητικές προκλήσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση». Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 31η Μαΐου 2016.

Στο Δίκτυο του ERANETMED συμμετέχουν οργανισμοί από 15 χώρες, εκ των οποίων οκτώ κράτη μέλη (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα και Πορτογαλία), μία συνεργαζόμενη χώρα (Τουρκία), έξι χώρες Μεσογειακής Συνεργασίας (Αίγυπτος, Αλγερία, Ιορδανία, Λίβανος, Μαρόκο και Τυνησία) και ένας διεθνής οργανισμός (Centre International de Hautes Études Agronomiques Méditerranéennes).

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΠΕ www.research.org.cy και στην ιστοσελίδα www.eranetmed.eu.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation