Θετική η αποτίμηση του Cyprus Investors Summit 2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής σύνοδος «Cyprus Investors Summit 2015», που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό.

Στο «Cyprus Investors Summit 2015» παρουσιάστηκαν σε ηγετικά στελέχη 40, περίπου, επενδυτικών ταμείων διεθνούς εμβέλειας, επιχειρήσεων, τραπεζών και άλλων διεθνών οργανισμών 18 μεγάλα αναπτυξιακά έργα του ιδιωτικού τομέα. Κύπριοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν έργα τους στους ξένους επενδυτές, πραγματοποιώντας απευθείας συναντήσεις μαζί τους, αλλά και επισκέψεις στους χώρους όπου βρίσκονται οι συγκεκριμένες αναπτύξεις.

Οι ξένοι επενδυτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρτια διοργάνωση της συνόδου από τον CIPA, καθώς και για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Οργανισμός να φιλοξενήσει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μία τόσο υψηλού επιπέδου σύνοδο. Διατύπωσαν, επίσης, την πεποίθησή τους ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ότι η χώρα προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο πλεονεκτημάτων σε ξένους επενδυτές.

Ο Πρόεδρος του CIPA, κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, δήλωσε ότι «η σύνοδος βοήθησε ουσιαστικά στην προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Οι επαφές των 40 ξένων θεσμικών επενδυτών  με Κύπριους επιχειρηματίες, απέδειξαν ότι υπάρχει έδαφος για να προκύψουν συμφωνίες στο εγγύς μέλλον. Φαίνεται να υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον και ελπίζουμε ότι θα μετουσιωθεί σε πράξη».

«Αποστολή του CIPA», συνέχισε ο κ. Αγκαστινιώτης, «είναι η προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και η διοργάνωση αυτής της Συνόδου συνέβαλε έμπρακτα προς αυτή την κατεύθυνση, αφού έφερε σε απευθείας επαφή Κύπριους επιχειρηματίες με διεθνούς εμβέλειας θεσμικούς επενδυτές». Τόνισε ότι «η ανάκαμψη της οικονομίας περνά μέσα από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με θετικό πνεύμα». Ο κ. Αγκαστινιώτης ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την άψογη συνεργασία καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της συνόδου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του κατά το επίσημο δείπνο της συνόδου, υπογράμμισε ότι η Κύπρος έχει πλέον γυρίσει σελίδα σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην οικονομία, διαβεβαιώνοντας ότι η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου βρίσκεται εντός τροχιάς. Ειδικότερα, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η παρουσία θεσμικών επενδυτών διεθνούς εμβέλειας καταδεικνύει τη σημασία της Συνόδου, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά, ενώ συνεχάρη τον CIPA για την πρωτοβουλία που ανέλαβε. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μια στρατηγική συνολικής αναπτυξιακής μεταρρύθμισης, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση διαδικασιών και κανονισμών.

Στη σύνοδο μίλησαν, επίσης, ο Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, John Hourican, ο πρόεδρος του CIPA,  Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο Επίτροπος Αποκρατικοποιήσεων, Κωνσταντίνος Ηροδότου, ο Διευθυντής Διαχείρισης Κεφαλαίων και Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών της Τράπεζας Κύπρου, Κώστας Αργυρίδης και ο πρόεδρος του CIFA, Άγγελος Γρηγοριάδης.

Η σύνοδος συγκέντρωσε το ενδιαφέρον διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Κύριος χορηγός ήταν η Τράπεζα Κύπρου και χρυσός χορηγός το δικηγορικό γραφείο L Papaphilippou & Co LLC.

 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation