Πετυχημένη παρουσίαση του έργου LEAN

Πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 ενημερωτική ημερίδα για παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Έργου LEAN (Learning from Analogies). Το έργο LEAN το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Λεονάρντο Ντα βίντσι (δράση Μεταφορά Καινοτομίας) αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων διευθυντικών στελεχών και επιχειρηματιών διαμέσου της μεταφοράς μιας καινοτόμας εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, η οποία βασίζεται στη χρήση «αναλογιών».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν παραδείγματα υφιστάμενων εκπαιδευτικών «αναλογιών» αλλά και νέων που έχουν προκύψει από το έργο LEAN και αφορούν θέματα όπως οργανωτική δομή, διαχείριση ρίσκου, επιχειρηματική στρατηγική και οργανωτική συμπεριφορά. Για την κάθε χώρα η οποία συμμετείχε, αναπτύχθηκε και μια δική της εθνική αναλογία ως αντικείμενο εκπαίδευσης, που στην περίπτωση της Κύπρου έχει θέμα την «Ανάπτυξη μετά την Τουρκική εισβολή: Από τα ερείπια στο οικονομικό θαύμα». Μαθαίνοντας και εκπαιδεύοντας με βάση αντικείμενα τα οποία προφανώς δεν έχουν άμεση σχέση  με τα συγκεκριμένα εργασιακά θέματα, οι επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη θα είναι σε θέση να υιοθετήσουν μία νέα προσέγγιση στην επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων.

Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν εταίροι από Κύπρο, Πολωνία, Ιταλία και Ρουμανία. Από την Κύπρο συμμετέχουν ο οργανισμός Eurosuccess Consulting (Συντονιστής) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕ Λευκωσίας).

Για περισσότερες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα του έργου, www.projectlean.eu . Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την Ελληνική έκδοση του Καταλόγου διαθέσιμων Αναλογιών εδώ.

 

 

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη