Ανασκόπηση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος PISA

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) διοργανώνει Συνέδριο με τίτλο: «Ανασκόπηση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος PISA: Τα επόμενα βήματα για την Κύπρο». Το Συνέδριο που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, από τις 09:00 μέχρι τις 17:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη φετινή χρονιά.

Ταυτόχρονα είναι ένα βασικό ζητούμενο της κοινωνίας, αφού αποτελεί κοινή διαπίστωση τα τελευταία χρόνια ότι τα μαθησιακά αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στις επενδύσεις της Πολιτείας στην Εκπαίδευση. Σε αυτή τη διαπίστωση οδηγούν τόσο διεθνείς έρευνες, στις οποίες έλαβε μέρος η Κύπρος, όπως το πρόγραμμα PISA (Programme for International Student Assessment), όσο και τα αποτελέσματα εσωτερικών εξετάσεων, όπως οι Παγκύπριες Εξετάσεις.

Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Κώστας Καδής  και η Γενική Διευθύντρια κ. Αίγλη Παντελάκη, απευθύνεται αποκλειστικά σε στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει τα πορίσματα του προγράμματος PISA με εποικοδομητικό τρόπο.  Το συνέδριο αποτελεί το  πρώτο βασικό βήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που στοχεύει στον καθορισμό της πορείας για βελτίωση και επίτευξη των επιδιώξεων του.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει τοποθέτηση από την Ευρωπαία Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου και παρουσιάσεις από ξένους εμπειρογνώμονες, των οποίων οι χώρες αξιοποίησαν τα αποτελέσματα του προγράμματος PISA, για να επιφέρουν θετικές μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό τους σύστημα. Τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσουν εργαστήρια, στα οποία θα συζητηθεί η περίπτωση της Κύπρου και θα συγκεντρωθούν απόψεις για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

Βοηθητικά προπαρασκευαστικά κείμενα και υλικό, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας  και Αξιολόγησης) για τους δύο κύκλους του προγράμματος PISA στους συνδέσμους http://www.pi.ac.cy/keea/pisa2012/ και http://www.pi.ac.cy/keea/pisa2015/.

 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation