KBC: Νέο business centre στον Στρόβολο

Αίσθηση πολυτελείας αλλά και μοντέρνου σχεδιασμού για νέα επιχειρηματική στέγη επιδιώκει να προσφέρει το Karyatides Business Center (KBC) το οποίο ανεγείρεται στην λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο από την Karyatides Developments Ltd, έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Με συνολικό εμβαδό 5.000 τ.μ., το ολικό κόστος ανέγερσής του εκτιμάται στα €10 εκατ. Ενδιαφέρον για το KBC έχει ήδη εκδηλωθεί τόσο από Κύπριους όσο και από ξένους επενδυτές.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός από το αρχιτεκτονικό γραφείο Ai Architects του Αριστοτέλη Ιρζένσκι, στοχεύει να καταστήσει το κτήριο ενεργειακά αποδοτικό, ενώ κατά τη μελέτη λήφθηκαν υπόψη όλες οι νέες τεχνολογίες ώστε η λειτουργικότητα του KBC να συνάδει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, υιοθετώντας όλα τα αυτοματοποιημένα συστήματα. Το εξωτερικό του κτηρίου θα καλυφθεί από αλουμίνιο της γερμανικής εταιρείας Schüco, ενώ θα τοποθετηθούν και λούβρα αλουμινίου για αρχιτεκτονική αισθητική όσο και σκίαση για εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, το γεγονός ότι δεν γειτνιάζει με άλλα ψηλά κτήρια θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες πανοραμική θέα.

Το νέο επιχειρηματικό κέντρο θα αποτελείται από έξι επίπεδα:
-υπόγειο με εμβαδό 2.000 τ.μ. και χώρο στάθμευσης 50 θέσεων
-ισόγειο για εκθεσιακούς χώρους με εμβαδό 540 τ.μ.
-τέσσερεις όροφοι για γραφεία με συνολικό εμβαδό 2.400 τ.μ.

Η εσωτερική διαρρύθμιση των γραφείων θα γίνει από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες οι οποίοι θα έχουν και τη δυνατότητα τοποθέτησης ανεξάρτητων φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Την ομάδα μελετητών του KBC συμπληρώνουν οι structural engineers N. Konnarides & Associates (στατικά) και οι ME & EL Engineering Consulting Services (μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά και ενεργειακή απόδοση).

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Karyatides δραστηριοποιείται στην Κύπρο και δη στον κλάδο των ακινήτων από το 1980. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται και η ανέγερση συγκροτήματος με 30 κατοικίες στον Δήμο Γερίου, με την παράδοση να τοποθετείται χρονικά περί τα μέσα του 2017.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας