Pafilia: 5+2 έργα εκατομμυρίων

Έργα εκατομμυρίων ετοιμάζει η εταιρεία Pafilia μέσα στα επόμενα χρόνια. Ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο σχεδιασμού και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προκαταρτικές εργασίες για την κατασκευή του έργου της ONE στη Λεμεσό, βρίσκονται σε εξέλιξη άλλα μεγάλα της έργα.

Το μεγαλύτερο της έργο υπό κατασκευή, το οποίο αποτελεί ίσως και το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο υπό εξέλιξη στην Κύπρο, είναι το Minthis Hills Golf Resort. Το έργο θα αποτελείται από 420 πολυτελείς επαύλεις, 12 ενιαίες αναπτύξεις με περίπου 320 μονάδες, γήπεδο γκολφ 18 οπών, με έργα παροχής υπηρεσιών όπως σπα, γυμναστήρια,  γήπεδα τένις, εστιατόρια και αίθουσες συνεδριάσεων και έργα υποδομής.

Το Minthis Hills Golf Resort είναι έργο, το οποίο κατατάσσεται στην κατηγορία της αειφόρου ανάπτυξης με συνεχή προσπάθεια προστασίας και ενσωμάτωσης του στο περιβάλλον. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου, που περιλαμβάνει το νέο αναβαθμισμένο γήπεδο γκολφ, την κατασκευή των χώρων προπόνησης, το clubhouse, τη δημιουργία πάρκων, έργων τοπιοτέχνησης, όπως επίσης και μεγάλο μέρος των υποδομών. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του έργου, που περιλαμβάνει την ανέγερση των επαύλεων και η συμπλήρωση των έργων υποδομής. Έχουν ήδη παραδοθεί 20 επαύλεις και βρίσκονται υπό κατασκευή άλλες 27. Στο έργο μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί πέραν των €48εκ. με αναμενόμενο κόστος ολοκλήρωσης τα €450εκ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη, άλλα τρία έργα στην επαρχία Πάφου.  
•    Το έργο Oasis που αποτελείται από 39 μεζονέτες και 14 διαμερίσματα κατασκευαστικού κόστους €8.5εκ., το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

•    Το έργο Konia Park 3 αποτελούμενο από 16 αυτόνομες επαύλεις συνολικού κατασκευαστικού κόστους €3.5εκ.  Έχουν ολοκληρωθεί πέντε επαύλεις και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου περί το τέλος του 2016.

•    Το έργο Elysia Park- όπου στην πρώτη και δεύτερη φάση του υλοποιήθηκαν,  261 διαμερίσματα- βρίσκεται στην τρίτη φάση του, που περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο εξαώροφων πολυκατοικιών με συνολικό αριθμό 64 διαμερισμάτων, εννέα καταστημάτων και καφετέριας. Οι ιδιοκτήτες τους θα απολαμβάνουν σειρά υπηρεσιών, όπως αυτές που παρέχονται σε πολυτελή ξενοδοχεία μεταξύ των οποίων: Υποδοχή με ειδικευμένο προσωπικό, δύο εξωτερικές πισίνες 1000 τ.μ. η κάθε μία, μια εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, spa, sauna, jacuzzi και αίθουσα συνεδριάσεων. Το συνολικό κόστος της τρίτης φάσης αναμένεται να ξεπεράσει τα €14εκ. και το έργο να ολοκληρωθεί τα τέλη του 2017.

Μέσα στο 2015, η εταιρεία Pafilia έχει ολοκληρώσει άλλα δύο έργα. Το ένα είναι το έργο Emerald στη Λεμεσό που αποτελείται από 44 διαμερίσματα πολυτελείας συνολικού κατασκευαστικού κόστους πέραν των €7εκ. Το άλλο είναι το έργο Φάρος στην Πάφο, το οποίο συνθέτουν 57 διαμερίσματα και 18 μεζονέτες που έχουν σχεδιαστεί με πρότυπα και προδιαγραφές ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων με συνολικό κατασκευαστικό κόστος να πλησιάζει τα €10εκ.

Τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας εστιάζουν στην ανάπτυξη των δύο μεγάλων έργων της, ΟΝΕ και Minthis Hills Golf Resort. Ταυτόχρονα θα ολοκληρώσει την πλήρη αναδιοργάνωση της, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες της αγοράς και θα συνεχίσει την ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων της στο εξωτερικό και τις προσπάθειές της για άνοιγμα σε νέες αγορές.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας