Oval: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο των 20 εκατ.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη των κατασκευαστικών έργων και περίπου ενάμιση πριν την αποπεράτωσή του, το έργο Oval της Cybarco στη Λεμεσό έχει ήδη διανύσει τη μισή διαδρομή προς την ολοκλήρωσή του.

Το πρωτοποριακό αυτό έργο που ανεγείρεται στη Λεμεσό, 100 μέτρα από τη θάλασσα, θα φτάνει τα 75 μέτρα ύψος και θα αποτελείται από 16 ορόφους. Οι κατασκευαστικές εργασίες στο κτήριο έχουν ήδη φτάσει στον όγδοο όροφο ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2016. Με την ολοκλήρωσή του το κτήριο επαγγελματικής χρήσης Oval θα διαθέτει, πέραν των γραφείων, 230 χώρους στάθμευσης για το προσωπικό και 17 θέσεις για τους επισκέπτες, καφετέρια, γυμναστήριο, υπηρεσίες property management, 24ωρη ασφάλεια και ελεγχόμενη είσοδο τόσο στο κτίριο όσο και στα δύο υπόγεια όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης. Το συνολικό κόστος κατασκευής του αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.

Ενεργειακή απόδοση
Με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας Α, το έργο εντάσσεται στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης αφού με τη χρήση γεωθερμίας η εκπομπή ρύπων θα είναι σχεδόν μηδενική. Ακόμη μια καινοτομία του Oval αποτελεί η βεράντα σε κάθε γραφείο με θέα προς τη θάλασσα, κάτι που δεν είναι σύνηθες σε επιχειρηματικά γραφεία.

«Πιστεύουμε ακόμη στην οικονομία της Κύπρου και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αυτήν ειδικά όταν έχει ένα καλό project όπως το Oval» δήλωσε ο CEO της Cybarco, Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου.

Πουλήθηκε ήδη το 1/3 των γραφείων
Το ένα τρίτο των γραφείων του Oval έχει ήδη πουληθεί σε εταιρίες που προέρχονται από το εξωτερικό. Κάποιες από αυτές έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο, ενώ κάποιες άλλες θα μεταφέρουν εκεί τα γραφεία τους ή μέρος των δραστηριοτήτων τους.

«Το Oval θα αποτελεί το πιο ψηλό εμπορικό κτήριο στην Κύπρο» δήλωσε ο Γιώργος Γεωργίου, Διευθυντής Πωλήσεων της Cybarco. «Όραμά μας είναι να φτιάξουμε ένα επιχειρηματικό κέντρο στα πρότυπα των ΗΠΑ και της υπόλοιπης Ευρώπης», πρόσθεσε.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η δυνατότητα απόκτησης κυπριακής υπηκοότητας και ταυτόχρονα ευρωπαϊκού διαβατηρίου με την επένδυση στο Οβάλ σε συνδυασμό με την αγορά ενός διαμερίσματος στη Λεμεσό, σημείωσε ο κ. Γεωργίου.

Πριν ένα και πλέον χρόνο το InBusiness News βρέθηκε στο εργοτάξιο του Oval, όταν ακόμη τα έργα αφορούσαν τη θεμελίωση του κτηρίου.

 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες