Η Wargaming μεταφέρει το αρχηγείο της

Δευτέρα, 17 Αυγούστου, η Wargaming αρχίζει τη μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς των κεντρικών της γραφείων σε εντυπωσιακό κτήριο, το οποίο υψώνεται επί της λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη πλησίον του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία.

Η εταιρεία online παιχνιδιών εξασφάλισε το κτήριο από την Rotos Developers τον Δεκέμβριο του 2013, με σκοπό να καταστήσει στον τη βάση για τις εργασίες της σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας θα μεταφερθούν σε πρώτη φάση κάπου 150 άτομα, ενώ οι διαδικασίες μετακόμισης θα ολοκληρωθούν τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, η εταιρεία θα μετονομάσει το 75 μέτρων κτήριο από President σε Wargaming HQ.

Σημειώνεται πάντως ότι χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια μετά την αγορά του κτηρίου για να ετοιμαστεί βάσει των απαιτήσεων της Wargaming. Μάλιστα, όταν η εταιρεία εξασφάλισε το κτήριο χρειαζόταν λιγότερο από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί. Η εταιρεία αφού αγόρασε το κτήριο από τη Rotos Developers προχώρησε σε πολλές αλλαγές, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Από την αγορά του κτηρίου από τη Wargaming μέχρι την ολοκλήρωσή του οι εργασίες εκτελέστηκαν αποκλειστικά από την εταιρεία Panayides Contracting Ltd.

Το project άρχισε να κατασκευάζεται από την εταιρεία Rotos Developers, με σκοπό την πώληση ή την ενοικίαση του κτηρίου, ωστόσο, η οικονομική κρίση και δη οι σκληρές αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013 καθυστέρησαν τις εργασίες κατασκευής του. Τέλη του ιδίου έτους η εταιρεία online παιχνιδιών προχώρησε σε άλλη μια επένδυση στην εγχώρια αγορά, αγοράζοντας το κτήριο.

Χαρακτηριστικά του κτηρίου
Ολόκληρος ο σκελετός του Wargaming HQ, όπως θα ονομάζεται πλέον το κτήριο, είναι από μεταλλική κατασκευή και χαρακτηρίζεται από την ισχυρή αντισεισμική του ιδιότητα, βάσει σχεδιασμού κτηρίων του δημοσίου όπως νοσοκομεία ή άλλα ζωτικής σημασίας κτήρια. Παράλληλα, διαφοροποιείται από άλλες συμβατικές κατασκευές λόγω της ενεργειακής απόδοσής του, αφού η χρήση φωτοβολταϊκών σε ένα δίσκο στην οροφή του καθώς και το σύστημα αυτοματισμού των μηχανημάτων έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των ενεργειακών αναγκών.

Το ύψος των 75 μέτρων του κτηρίου σε συνδυασμό με το ύψωμα στη λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη στην οποία βρίσκεται, το καθιστούν ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας