Στη Βουλή οι κανονισμοί για τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες

Στη Βουλή στάληκαν οι Κανονισμοί  σχετικά με τους εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων  που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι κανονισμοί αφορούν τη διαδικασία «απεγκλωβισμού» ακινήτων που βαρύνονται από την ύπαρξη υποθηκών, ή/και εμπράγματων βαρών ή/και απαγορεύσεων, ενώ προέκυψε η ανάγκη λεπτομερούς καθορισμού των διαφόρων διαδικασιών που αυτό συνεπάγεται. Ως εκ τούτου, βάσει του  άρθρου 45 του νόμου που αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να θεσπίζει Κανονισμούς για την καλύτερη εφαρμογή του, έχουν ετοιμαστεί οι επισυναπτόμενοι Κανονισμοί.

Στους προτεινόμενους Κανονισμούς καθορίζονται οι διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων από πρόσωπα που έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για μεταβίβαση ενός ακινήτου επ’ ονόματι του αγοραστή, καθώς και της αυτεπάγγελτης εξέτασης από το Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας (ΤΚΧ) προς αυτό το σκοπό, σύμφωνα με το άρθρο 44ΙΘ του νόμου. Καθορίζονται επίσης οι διαδικασίες μεταφοράς υποθήκης, καθώς και τεκμηρίωσης, τόσο των στοιχείων για υλοποίηση τέτοιας μεταφοράς όσο και τυχόν ενστάσεων που μπορεί να υποβληθούν βάσει του άρθρου 44ΚΒ του νόμου. Ρυθμίζεται επίσης η λειτουργία του προσωρινού λογαριασμού που αναφέρεται στα άρθρα 44Κ και 44ΚΑ του νόμου, όπου είναι δυνατή η κατάθεση τυχόν υπολοίπου του τιμήματος πώλησης.

Οι προτεινόμενοι Κανονισμοί έτυχαν της απαραίτητης νομοτεχνικής επεξεργασίας από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και επισυνάπτονται μαζί με το ‘Ερωτηματολόγιο Ανάλυσης του Αντίκτυπου’ ως Παράρτημα Α. 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας