Makronisos Marina: Κατατέθηκε η εγγυητική 25εκ.

Η - ιδιαίτερης σημασίας - τραπεζική εγγύηση που αφορά τη Μαρίνα Αγίας Νάπας κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή προς όφελος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Με την υποβολή της τραπεζικής εγγύησης σηματοδοτείται πλέον η έναρξη της κατασκευαστικής φάσης του μεγαλεπήβολου έργου, αφού έχουν επίσης εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εταιρεία MM Makronisos Marina Ltd μετά την επίσημη ανακοίνωση στις 26/1 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αιγύπτιο επενδύτη κ. Naguib Sawiris, για την σύναψη της συμφωνίας μεταξύ του Ομίλου Εταιρειών Καραμοντανη και του ομίλου εταιρειών του κ. Sawiris για την κατασκευή του έργου της Mαρίνας Αγιας Ναπας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στις 13/3 έχει κατατεθεί τραπεζική εγγύηση προς όφελος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για την καλή εκτέλεση του έργου.

Η εταιρεία ευχαριστεί ιδιαίτερα την Eurobank Cyprus Ltd, για την άψογη συνεργασία της στην έκδοση της σχετικής εγγυητικής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Σταύρος Καραμοντάνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη τονίζοντας πως πλέον προχωρούν στην υλοποίηση του έργου.

Καρούσος: Ακόμη και το καλοκαίρι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα έργα

Το δεύτερο βήμα για την υλοποίηση του έργου της μαρίνας  πραγματοποιήθηκε με την χορήγηση άδειας  διαίρεσης και οικοπεδοποίησης των τεμαχίων που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της μαρίνας από τον Δήμο. Η άδεια περιλαμβάνει τη δημιουργία του εξωτερικού οδικού δικτύου της μαρίνας και όλων των έργων υποδομής που απαιτούνται όπως χώρων στάθμευσης, χώρου πρασίνου, δημόσιων πεζόδρομων και άλλα.

Το πρώτο βήμα  για την αδειοδότηση της κατασκευής αφορούσε τη δημιουργία master plan και έλεγχο από την πολεοδομία για το πώς και τι θα κτιστεί. Το δεύτερο βήμα υλοποιήθηκε από την τοπική αρχή, όπου ήταν η χορήγηση άδειας  διαίρεσης και οικοπεδοποίησης των τεμαχίων. Όπως ανέφερε στο InBusinessNews o  Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, εκκρεμεί η άδεια αποβάθρων από τον Έπαρχο. «Αν προλάβει η εταιρεία με την υποβολή της σχετικής αίτησης και εγκριθεί από τον Έπαρχο, τα έργα θα μπορούν να αρχίσουν από τον Ιούλιο με τη δημιουργία λιμανιού και του λιμενοβραχίονα».

Ο κ. Καρούσος σημείωσε πως  «με την έναρξη των εργασιών για τη κατασκευή της μαρίνας θα δημιουργηθούν άνω των 800 θέσεων εργασίας ενώ άλλες 350 θέσεις θα προκύψουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της. Το όλο έργο που αναμένεται να στοιχίσει 220 περίπου εκατομμύρια ευρώ, θα αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα προς το κράτος,  ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της μαρίνας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας «το συνολικό έργο εκτός από τη μαρίνα, θα διαθέτει επαύλεις, μικρά διαμερίσματα, ένα ξενοδοχείο των πέντε ή έξι αστέρων, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, καφέ και μπουτίκ, ενώ θα υπάρχει και πλατεία 150 περίπου μέτρων η οποία θα προσφέρεται ως χώρος διεξαγωγής διαφόρων εκδηλώσεων».

 

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας