ΚΤ: Σαν 2006 οι τιμές ακινήτων

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 έχουν πέσει οι τιμές των ακινήτων. Σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Κατοικιών που καταρτίζει η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου, παρατηρήθηκε κατά το 4ο τρίμηνο του 2014 επιβράδυνση της μείωσης των τιμών κατοικιών. 

Σύμφωνα με την ΚΤ, “η επιβραδυνόμενη μείωση των τιμών οδήγησε το γενικό δείκτη τιμών κατοικιών περίπου στα επίπεδα τιμών που υπήρχαν το 2006, χρόνο κατά τον οποίο ξεκίνησε η υπερβάλλουσα ζήτηση για οικιστικά δάνεια”.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν μείωση κατά 8,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2014, σε σύγκριση με 8,9% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι τιμές οικιών μειώθηκαν κατά 7,8% σε ετήσια βάση και οι τιμές διαμερισμάτων κατά 8,6%, έναντι ετήσιων μειώσεων της τάξης του 7,9% και 10%, αντίστοιχα, το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Σε τριμηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών κατοικιών (οικίες και διαμερίσματα) κατέγραψε μείωση κατά 1,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Οι τιμές οικιών και διαμερισμάτων κατέγραψαν τριμηνιαία μείωση 2,1% και 1,5%, αντίστοιχα.

Όλες οι επαρχίες, πλην της Αμμοχώστου, κατέγραψαν μικρότερη ετήσια μείωση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο γενικός δείκτης τιμών κατοικιών (οικίες και διαμερίσματα) σημείωσε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία μείωση στην επαρχία Αμμοχώστου (2,6%) και τη μικρότερη μείωση στην επαρχία Πάφου (0,6%).

Τριμηνιαίες μειώσεις στο γενικό δείκτη τιμών κατέγραψαν και οι επαρχίες Λευκωσίας (2,1%), Λεμεσού (2%) και Λάρνακας (1%).

Η μεγαλύτερη ετήσια μείωση στο γενικό δείκτη τιμών κατοικιών σημειώθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου (10,4%) ενώ η μικρότερη στην επαρχία Πάφου (3,7%). Ετήσιες μειώσεις στο γενικό δείκτη τιμών κατοικιών καταγράφηκαν και στις επαρχίες Λευκωσίας (8,2%), Λεμεσού (7,5%) και Λάρνακας (7,75%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας