Ξεμπλόκαρε η ιστοσελίδα του Κτηματολογίου

Σε σημαντική ενίσχυση του συστήματος λειτουργίας της ιστοσελίδας του μέσω της οποίας ενημερώνεται το κοινό για την επανεκτίμηση των ακινήτων σε τιμές 1η Ιανουαρίου 2013, προχώρησε το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Κυριάκος Τσολάκης. Έχουμε προχωρήσει αρκετά με την ενίσχυση του συστήματος και η ιστοσελίδα του Τμήματος άρχισε από χθες να επαναλειτουργεί, επισήμανε ο κ. Τσολάκης.

Ανέφερε ότι από την Τρίτη το μεσημέρι το κοινό μπορούσε να κάνει εκ νέου χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος, παρά το γεγονός ότι ήταν κάπως αργή η λειτουργία του.

Ο κ. Τσολάκης επισήμανε ότι η ταχύτητα του συστήματος “θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες”, έτσι ώστε να εξυπηρετείται πιο γρήγορα το κοινό και παράλληλα το πρόγραμμα θα δέχεται περισσότερους επισκέπτες.
Ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχουν επιπλέον τρόποι ενημέρωσης του κοινού για την αξία του ακινήτου του όπως είναι ο παγκύπριος τηλεφωνικός αριθμός 77777730, το προσωπικό του Τμήματος που απασχολείται παγκύπρια αποκλειστικά στο να ενημερώνει το κοινό, ενώ έχουν οργανωθεί ομάδες σε όλα τα επαρχιακά γραφεία τα οποία μπορεί να επισκέπτεται το κοινό και να λαμβάνει πληροφορίες.Είπε ακόμη ότι έχουν δοθεί στους δήμους και στις κοινότητες ηλεκτρονικούς καταλόγους μέσω των οποίων ενημερώνουν τους πολίτες.

Σε σχέση με θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ο κ. Τσολάκης είπε στο ΚΥΠΕ ότι το Τμήμα έχει αποταθεί στον Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων και δεν τίθεται θέμα σε σχέση με τις αξίες ακινήτων. Δεν υπάρχει θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων όταν ενημερώνεται κάποιος μέσω της ιστοσελίδας του τμήματος για αξίες άλλων ακινήτων και τις συγκρίνει και με την αξία του δικού του ακινήτου, σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας