Κύπριοι πούλησαν το ακριβότερο ρετιρέ στο Λονδίνο

Ρεπορτάζ του Reuters αναφέρεται στο μπουμ του βρετανικού και ιδίως του λονδρέζικου real estate, τονίζοντας οι Ρώσοι ολιγάρχες, βαθύπλουτοι Κινέζοι και Άραβες σεΐχιδες ανεβάζουν με τις εξωφρενικές αγορές τους τις τιμές, την ώρα που οι Βρετανοί αδυνατούν να αγοράσουν ακίνητο.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι η αγορά ακινήτων του Λονδίνου έχει ανέβει σε επίπεδα ρεκόρ με την πώληση ενός ρετιρέ να ακουμπά τα 140 εκ. στερλίνες.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι τιμές εκτοξεύτηκαν και είναι στο υψηλότερο επίπεδο που έζησε η ανθρωπότητα» τονίζει στο Reuters ο κυπριακής καταγωγής, Nick Candy, ενός από τους επιχειρηματίες που έκτισαν το έργο London's One Hyde Park luxury apartments, σε μια από τις πιο πολυτελείς οικοιστικές περιοχές του Λονδίνου.

Μάλιστα, συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ένδειξη ότι η αγορά υπερθερμάνθηκε. Όλοι θεωρούν ότι η αγορά του Λονδίνου πάει πολύ καλά αλλά πρέπει να υπολογίζουν πως ορισμένες τιμές ακινήτων είναι εξωπραγματικές και σε μη βιώσιμα επίπεδα».

Πηγή ανάφερε στο Reuters ότι ένας αγοραστής από την Ανατολική Ευρώπη αγόρασε ένα ρετιρέ στο One Hyde Park apartment έναντι 140 εκ. στερλινών.

Ο Nick Candy επιβεβαίωσε την τιμή της πράξης αναφέροντας πως πρόκειται για ρετιρέ 16 χιλιάδων τ.μ. αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για την ταυτότητα του αγοραστή ούτε σχολίασε την αξία της συμφωνίας. Μάλιστα, η εταιρεία των αδερφών Candy, η CPC Group, σχολιάζει πως η τιμή του ακινήτου θα μπορούσε να πιάσει ακόμη και 160 με 175 εκ. στερλίνες.
Η προηγούμενη πράξη-ρεκόρ προήλθε από τον Ουκρανό κροίσο, Ρινάτ Αχμέτοφ, ο οποίος προ τριετίας πλήρωσε 136 εκ. στερλίνες για ένα ρετιρέ επίσης στην περιοχή του Hyde Park.

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας