Κύπριοι πούλησαν το ακριβότερο ρετιρέ στο Λονδίνο

INBusinessNews  05/05/2014 11:43
Κύπριοι πούλησαν το ακριβότερο ρετιρέ στο Λονδίνο

Κύπριοι πούλησαν το ακριβότερο ρετιρέ στο Λονδίνο

INBusinessNews  05/05/2014 11:43

Ρεπορτάζ του Reuters αναφέρεται στο μπουμ του βρετανικού και ιδίως του λονδρέζικου real estate, τονίζοντας οι Ρώσοι ολιγάρχες, βαθύπλουτοι Κινέζοι και Άραβες σεΐχιδες ανεβάζουν με τις εξωφρενικές αγορές τους τις τιμές, την ώρα που οι Βρετανοί αδυνατούν να αγοράσουν ακίνητο.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι η αγορά ακινήτων του Λονδίνου έχει ανέβει σε επίπεδα ρεκόρ με την πώληση ενός ρετιρέ να ακουμπά τα 140 εκ. στερλίνες.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι τιμές εκτοξεύτηκαν και είναι στο υψηλότερο επίπεδο που έζησε η ανθρωπότητα» τονίζει στο Reuters ο κυπριακής καταγωγής, Nick Candy, ενός από τους επιχειρηματίες που έκτισαν το έργο London's One Hyde Park luxury apartments, σε μια από τις πιο πολυτελείς οικοιστικές περιοχές του Λονδίνου.

Μάλιστα, συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ένδειξη ότι η αγορά υπερθερμάνθηκε. Όλοι θεωρούν ότι η αγορά του Λονδίνου πάει πολύ καλά αλλά πρέπει να υπολογίζουν πως ορισμένες τιμές ακινήτων είναι εξωπραγματικές και σε μη βιώσιμα επίπεδα».

Πηγή ανάφερε στο Reuters ότι ένας αγοραστής από την Ανατολική Ευρώπη αγόρασε ένα ρετιρέ στο One Hyde Park apartment έναντι 140 εκ. στερλινών.

Ο Nick Candy επιβεβαίωσε την τιμή της πράξης αναφέροντας πως πρόκειται για ρετιρέ 16 χιλιάδων τ.μ. αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για την ταυτότητα του αγοραστή ούτε σχολίασε την αξία της συμφωνίας. Μάλιστα, η εταιρεία των αδερφών Candy, η CPC Group, σχολιάζει πως η τιμή του ακινήτου θα μπορούσε να πιάσει ακόμη και 160 με 175 εκ. στερλίνες.
Η προηγούμενη πράξη-ρεκόρ προήλθε από τον Ουκρανό κροίσο, Ρινάτ Αχμέτοφ, ο οποίος προ τριετίας πλήρωσε 136 εκ. στερλίνες για ένα ρετιρέ επίσης στην περιοχή του Hyde Park.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας