ΑΚΕΛ: Καλώς να ορίσουν οι Κινέζοι

To επενδυτικό ενδιαφέρον από κινεζική εταιρεία στο Χα- Ποτάμι χαιρετίζει το ΑΚΕΛ, δια στόματος Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Λουκαΐδη, ο οποίος ανέφερε  πως αυτή συμβάλλει στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας «μετά το καίριο πλήγμα που δέχθηκε από την καταστροφική συμφωνία Αναστασιάδη- Eurogroup».

Όπως δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, δεδομένης της κατάστασης πιστωτικής ασφυξίας που έχει περιέλθει η κυπριακή οικονομία, οι ξένες επενδύσεις είναι καθοριστικής σημασίας για να μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης της οικονομίας και κατά συνέπεια να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η πορεία επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών.

Οσον αφορά την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι η πορεία προς την αποκατάσταση της σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα, απαιτεί  ως πρώτο βήμα την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

«Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την χθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας ότι αυτό θα συντελεστεί πριν το τέλος Ιουλίου, καθώς και για τη σημερινή ανακοίνωση του διορισμού προσωρινού Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου», είπε και κατέληξε: «Χωρίς να παραγνωρίζουμε τους μεγάλους σκοπέλους που έχει ενώπιον της η Τράπεζα Κύπρου, επαναλαμβάνουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό όπως η διαχείριση της Τράπεζας να περάσει το συντομότερο δυνατό στα χέρια των ιδιοκτητών του μετοχικού κεφαλαίου της».

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας