Αναπτύξεις που ενισχύουν τη δυναμική της ανατολικής Λεμεσού (pics)

InBusinessNews  28/11/2022 06:35
Αναπτύξεις που ενισχύουν τη δυναμική της ανατολικής Λεμεσού (pics)

Αναπτύξεις που ενισχύουν τη δυναμική της ανατολικής Λεμεσού (pics)

InBusinessNews  28/11/2022 06:35

Η ανατολική Λεμεσός όπου δεσπόζουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία της πόλης, είναι η περιοχή που έβαλε τον θεμέλιο λίθο των αναπτύξεων και επενδύσεων. Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια, μια πληθώρα από νέα έργα πραγματοποιήθηκαν κυρίως στο παραλιακό μέτωπο και συνεπώς οι διαθέσιμοι χώροι για νέες αναπτύξεις είναι πλέον περιορισμένοι.

Το InBusinessNews παρουασιάζει μερικά από τα μεγάλα έργα στην ανατολική Λεμεσό που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης. Ανάμεσά τους, νέα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, πύργοι και οικιστικές αναπτύξεις πολλών εκατομμυρίων.

  • Amathus Residences

Το Amathus Residences είναι ο πύργος που ανεγείρεται δίπλα από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel Limassol.

4386228149639872 image

H κατασκευή του κτηρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάϊο του 2023.

Διαβάστε ακόμα: 

Το Amathus Residences θα περιλαμβάνει ιδιωτικές κατοικίες οι οποίες θα βρίσκονται κοντά στους χώρους του ξενοδοχείου θερέτρου, δίνοντας έτσι στους κατοίκους πρόσβαση σε πολλές εγκαταστάσεις, όπως κέντρο σπα και γυμναστήριο, οκτώ εστιατόρια και ένα αποκλειστικό beach club.

4386227844806102 image

Το πολυώροφο κτήριο αποτελείται, μεταξύ άλλων, από πολυτελή διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, διαμερίσματα με πισίνα και penthouse.

  • Clelia

Ο πύργος «Clelia» περιλαμβάνει ένα αμιγώς οικιστικό κτήριο 19 ορόφων, ύψους 75,3 μέτρων, με υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και αναπτύσσεται στον Άγιο Τύχωνα.

Διαβάστε εδώ: Πράσινο στον πύργο της Κλέλιας Χατζηιωάννου στη Λεμεσό

Ο κύριος του έργου είναι οι «CLELIA HATZIOANNOU & VM ESTATES LTD» και το εκτιμώμενο κόστος του θα ανέλθει στα €11 εκατ.

4386222176520432 image

Θα αποτελείται από 26 οικιστικές μονάδες και 41 χώρους στάθμευσης. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει ιδιωτική πισίνα και γυμναστήριο.

Το έργο έλαβε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος τον Δεκέμβριο του 2021.

  • Zaria Resort

Το «ZARIA RESORT - GRAND HYATT LIMASSOL» αφορά την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας καθώς και πύργου στην κοινότητα Πύργου της επαρχίας Λεμεσού και συγκεκριμένα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Μαρίνα Αγίου Ραφαήλ.

4386222551244442 image

Η ξενοδοχειακή μονάδα, θα είναι πέντε αστέρων και θα αναπτυχθεί σε προνομιακή τοποθεσία, σε παραλία Γαλάζιας Σημαίας. Το ξενοδοχείο Grand Hyatt Limassol, θα διαθέτει 300 δωμάτια (εκ των οποίων τα 42 θα είναι σουίτες) καθώς και υπηρεσίες πολυτελείας, μεταξύ άλλων, σπα, γυμναστήριο και αίθουσα δεξιόσεων.

Το Zaria Resort αποτελεί τον οικιστικό 24 ορόφων θα περιλαμβάνει διαμερίσματα με θέα 360 μοιρών ο οποίος αναπτύσσεται δίπλα από το ξενοδοχείο.

Σημειώνεται ότι, οι εταιρείες Anolia Holdings Ltd και Hyatt International (Europe Africa Middle East) LLC με κοινοποίηση τους προς την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού γνωστοποίησαν αρχές Δεκεμβρίου του 2022, τη Συμφωνία Διαχείρισης του ξενοδοχείου Grand Hyatt Limassol μεταξύ των Anolia Holdings Ltd και Hyatt International (Europe Africa Middle East) LLC.

Διαβάστε εδώ: Deal για τη διαχείριση του Grand Hyatt Limassol 

  • Ararat

Το Ararat Grand Residences είναι ο πύργος 27 ορόφων που αναπτύσσεται στο ανατολικό κομμάτι του παραλιακού δρόμου της Λεμεσού.

Το έργο αποτελείται από 17 διαμερίσματα πολυτελείας και ένα υπερπολυτελές ρετιρέ πέντε ορόφων.

Διαβάστε εδώ: Πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες του Ararat (photos)

4386222921132297 image

Το ισόγειο του πύργου θα περιλαμβάνει πλατεία που θα οδηγεί σε ένα γκουρμέ εστιατόριο, spa με σάουνα και χαμάμ. Επίσης, θα διαθέτει σαλόνι πούρων με μπαρ, κάβα και διάφορες μπουτίκ.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, τόσο για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων όσο και για τους επισκέπτες του συγκροτήματος.

Τις κατασκευαστικές εργασίες του Ararat Grand Residences έχει αναλάβει η Atlas Pantou, για λογαριασμό της Maserdo Ltd.

Aρχιτέκτονες είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Photiou Architects, Q.S. η εταιρεία A. Demetriades & Partners L.L.C. και σύμβουλοι ηλεκτρομηχανολόγοι η εταιρεία Primedesign Consulting Engineers Ltd.

  • Symbol Residence

Παίρνει σάρκα και οστά ο πύργος Symbol Residence στον Άγιο Τύχωνα της Λεμεσού, της επένδυσης που έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ. 

Συγκεκριμένα, βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, μόλις λίγα λεπτά από το ξενοδοχείο πέντε αστέρων, Four Seasons.

Διαβάστε εδώ: Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση του Symbol Residence(vid)

4386223331737457 image

Πρόκειται για οικιστική ανάπτυξη 11 ορόφων, η οποία αναπτύσσεται σε συνολική έκταση 7,300 τ.μ.  Θα περιλαμβάνει 17 πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία θα χαρακτηρίζονται από προηγμένη τεχνολογία και μοντέρνο σχεδιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατασκευαστικές εργασίες του Symbol Residence ξεκίνησαν τον Μάιο του 2019 και την ανέγερσή τους έχει αναλάβει η Cyfield.

  • Marco Polo

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες του Marco Polo, του πύργου που ανεγείρεται στην ανατολική Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμαθούντα.

Πρόκειται για πολυτελές οικιστικό έργο με άμεση πρόσβαση την παραλία. To Marco Polo θα προσφέρει στους κατοίκους υπηρεσίες πέντε αστέρων.

4386223734230357 image

Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει θυρωρείο, σπα, εξωτερική πισίνα, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Το ρετιρέ στον τελευταίο όροφο, θα διαθέτει ιδιωτικές βεράντες με κήπους και πισίνες, καθώς και πανοραμική θέα τη θάλασσα.

Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η εταιρεία bbf:, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έγινε από το γραφείο UHA London.

  • Canyon

Το έργο Canyon, αφορά μεγάλη οικιστική ανάπτυξη συνολικά 34 μονάδων, που υλοποιείται σε μια ήσυχη περιοχή εντός της κοινότητας Πύργου στη Λεμεσό.

4386224100530097 image

Το έργο θα προσφέρει παράλληλα και πολλές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, πρόκειται να συνδυάζει ένα μοναδικό lifestyle και θα αποτελείται από χώρους συνεργασίας (co-working space) γυμναστήριο και εγκαταστάσεις ευεξίας, πισίνα, καφετέρια καθώς και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Το project ανέλαβε η εταιρεία Heart, ενώ αρχιτέκτονας του έργου είναι το γραφείο skhêma.

  • Marcuji 

Την ανέγερση και λειτουργία γραφειακής ανάπτυξης στη Λεμεσό προγραμματίζει η Marcuji Ltd εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γερμασόγειας.

Το πολυώροφο κτήριο θα αποτελείται από εννέα υπέργεια επίπεδα συν μεσοπάτωμα, καθώς και δύο υπόγεια, ενώ θα συμπεριλαμβάνει επίσης χώρους στάθμευσης και μηχανολογικούς χώρους.

4386224450293307 image

Το συνολικό ύψος του κτηρίου θα ανέρχεται περίπου στα 49 μέτρα από το επίπεδο του εδάφους.

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €6.100.000.

  • Η πολυώροφη ανάπτυξη της Nicos Christou Developments

Την κατασκευή και λειτουργία πολυώροφης οικιστικής ανάπτυξης, στην κοινότητα Πύργου, στη Λεμεσό προγραμματίζει η Nicos Christou Developments LTD.

Ειδικότερα, αφορά ένα κτήριο που θα αποτελείται από επτά οικιστικούς ορόφους (13 οικιστικές μονάδες), δύο ορόφους με χώρους ευεξίας, κήπο οροφής, και ένα υπόγειο επίπεδο.

4386224848574072 image

 Θα περιλαμβάνει επίσης, πισίνα και αποδυτήρια στο ισόγειο καθώς και γυμναστήριο.

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €9 εκατ. περίπου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας