Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Business Center στη Λεμεσό ψήλωσε...αυθαίρετα κατά δύο ορόφους(pics)

Για παράνομες κατασκευές σε επιχειρηματικό κέντρο υπό την ονομασία Valentinos Business Center, ιδιοκτησία της εταιρείας Valentinos Ioannou Developers Ltd, κάνει λόγο το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Το έργο που βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής του, χωροθετείται στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Δήμο Γερμασόγειας, δίπλα από τον κυκλικό κόμβο.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, με επιστολή του στην Πολεοδομική Αρχή, αναφέρει ότι ο κύριος του έργου έχει εξασφαλίσει άδεια για τέσσερις ορόφους.

Ωστόσο, μετά από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίας για έξι ορόφους και σαφώς, «έχουν συντελεστεί παρανομίες».

Διαβάστε ακόμα: 

Λιανεμπόριο: Ανάσανε λόγω τουρισμού, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα 

Οι νέες πραγματικότητες, η προσαρμογή και ο… μπούσουλας Ηροδότου

Οι πρωταγωνιστές σε σταθερή τηλεφωνία και διαδίκτυο (πίνακες)

Σημειώνεται ότι η περιοχή του έργου εμπίπτει στην ειδική χωροθετική πολιτική γύρω από τους ανισόπεδους κόμβους του παρακαμπτήριου αυτοκινητόδρομου Λεμεσού, για την οποία δεν καθορίζεται ανώτατο επιτρεπτό όριο αριθμού ορόφων. Το επιτρεπόμενο ύψος και ο αριθμός ορόφων καθορίζεται από την Πολεοδομία, στο πλαίσιο του συντελεστή δόμησης, ενώ, δεν επιτρέπεται η αύξηση του καθοριζόμενου ποσοστού κάλυψης.

Στην επιστολή του, το Τμήμα Περιβάλλοντος, τονίζει το διαχρονικό πρόβλημα των παράνομων έργων και κατασκευών που έχουν συντελεστεί χωρίς την εμπλοκή των αρμόδιων αρχών για άρση των παρανομιών.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα Περιβάλλοντος αναφέρει ότι δεν έχει στοιχεία όσον αφορά την προηγούμενη κατάσταση του περιβάλλοντος και δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν προκύψει από την κατασκευή του έργου.

«Ούτε έχει αρμοδιότητα να τερματίσει τις εργασίες και να άρει παρανομίες. Θέση μας είναι όπως οι παράνομες κατασκευές ή/και δραστηριότητες τύχουν χειρισμού από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους», αναφέρει η επιστολή.


 

Περιγραφή του έργου

Σύμφωνα με την Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, που είχε καταθέσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του έργου, το Valentinos Business Center αφορά μεικτή ανάπτυξη. Κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία γραφειακών χώρων, καθώς και καταστημάτων, με τις κατασκευαστικές του εργασίες να διαρκέσουν συνολικά 16 μήνες.

Το εκτιμώμενο κόστος του Έργου ανέρχεται στο € 1 500 000.

Η Μελέτη Επιπτώσεων που κατατέθηκε στο Τμήμα Πειβάλλοντος, αναφέρει ότι: «Ο κύριος του έργου έχει εξασφαλίσει, για ανάπτυξη στον ίδιο χώρο, Πολεοδομική Άδεια, η οποία εκδόθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2020, για ανάπτυξη με ισόγειο εκθεσιακό χώρο και γραφεία, με συνολικό αριθμό ορόφων τους 5 (ισόγειο και 4 ορόφοι). Στην συγκεκριμένη Μελέτη αξιολογείται το αναθεωρημένο Έργο με 6 υπέργεια επίπεδα, ένα μεσοπάτωμα και ένα υπόγειο».

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024