Βερεγγάρια, Guru και άλλες επενδύσεις που δίνουν αίγλη στο Τρόοδος

Μάριος Ιωάννου  26/07/2022 06:30
Βερεγγάρια, Guru και άλλες επενδύσεις που δίνουν αίγλη στο Τρόοδος

Βερεγγάρια, Guru και άλλες επενδύσεις που δίνουν αίγλη στο Τρόοδος

Μάριος Ιωάννου  26/07/2022 06:30

Σε πόλο έλξης επενδυτών μετατρέπεται η ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, στην οποία, σε μερικά χρόνια, θα πάρουν σάρκα και οστά μεγάλου βεληνεκούς αναπτύξεις.

Τόσο οι Πλάτρες, όσο και άλλες κοινότητες της περιοχής, ετοιμάζονται να υποδεχθούν επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν το ορεινό θέρετρο.

Ανάμεσά τους, οικιστικά έργα, επενδύσεις στον τομέα της φιλοξενίας, αλλά και επενδύσεις στον κλάδο της εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμα:

Νέες μειώσεις με το σταγονόμετρο σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης

Ο «κακός λύκος» ετοιμάζει opening στην πρωτεύουσα (pics+video)

Το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του καθηγητή Πανίκου Πουτζιουρή


 

  • Βερεγγάρια

Η αναγέννηση ενός εμβληματικού ξενοδοχείου,  στην κοινότητα του Προδρόμου, θα γίνει πραγματικότητα χάρη στην επένδυση €35 εκατ. του Ομίλου bbf: και τη διαχείριση της Thanos Hotels & Resorts.

Διαβάστε εδώ: bbf: Κατακτά την ελληνική αγορά και αναβιώνει το θρυλικό Βερεγγάρια
 

BERENGARIA

Το Βερεγγάρια Luxury Boutique Hotel θα αποτελείται από το διατηρητέο ξενοδοχείο Βερεγγάρια, το οποίο θα συντηρηθεί για να επαναλειτουργήσει σαν ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών με 28 δωμάτια, 4 σουίτες, 12 διαμερίσματα και ένα υπερσύγχρονο, ολοκαίνουργιο σπα και τον δασωμένο περιβάλλοντα χώρο όπου θα αναγερθούν 14 οικιστικά διαμερίσματα και 12 ανεξάρτητες επαύλεις.

Διαβάστε εδώ: Το 2026 θα είναι έτοιμο το νέο  Βερεγγάρια Luxury Boutique Hotel
 

BERENGARIA2

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2026. Το κόστος ανέρχεται στα €20 εκατ. για το νέο ξενοδοχείο και €15 εκατ. για τα διαμερίσματα και επαύλεις στον περιβάλλοντα χώρο.

  • Guru

Την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος εξασφάλισε η πολυτελής οικιστική ανάπτυξη, στις Πλάτρες.

guru

Το Guru Mountain Resort, το οποίο θα αναπτύξει η DTA Group, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024.

Πρόκειται για μία ενιαία οικιστική και οργανωμένη ανάπτυξη, η οποία θα αποτελείται από επτά οικιστικούς ορόφους, ένα ισόγειο και ένα μεσοπάτωμα.

guru2

Διαβάστε εδώ: Guru: Τα πάντα για το resort των Πλατρών που πήρε πράσινο φως

Εξάλλου, θα περιλαμβάνει άλλες ανεξάρτητες οικιστικές μονάδες, καθώς και χώρους στάθμευσης, δύο υπόγεια με 182 ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, αποθήκες και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Επιπρόσθετα, στο Guru θα παρέχεται ποικιλία διευκολύνσεων για ενοίκους και επισκέπτες, όπως χώροι ευεξίας, γυμναστήριο, αποδυτήρια, πισίνα και χώρος εστίασης.

Το Guru θα αποτελείται από κτηριακό όγκο 71 διαμερισμάτων (20 διαμερίσματα - studios και 51 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου), πέντε μεζονέτες (lofts) και 22 οικιστικές μονάδες.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν με την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών και θα διαρκέσουν περίπου 24 μήνες.

guru3

Η κατασκευαστική περίοδος θα χωριστεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τέσσερις κατοικίες, η δεύτερη φάση 11 οικιστικές μονάδες (chalets), ένα επίπεδο χώρων στάθμευσης και ένα επίπεδο μηχανοστασίου - αποθηκών, καθώς και 7 οικιστικές μονάδες (επαύλεις), ενώ η τελευταία φάση θα επικεντρωθεί στο κυρίως κτήριο.

Το ύψος της όλης επένδυσης φτάνει τα €98 εκατ.

Οι τιμές αρχίζουν από €315.000 για τα studios, από €1.950.000 για τις κατοικίες, από €2.580.000 για τα chalets και από €3.200.000 για τις επαύλεις.

  • Le Platres Chalet

Συνολικά 19 διώροφες επαύλεις, με έκταση που αρχίζει από 910 τ.μ., συνθέτουν τη νέα πολυτελή οικιστική ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργηθεί στις Πλάτρες.

chalet

Την ανέγερση του Le Platres Chalet ανέλαβε η Property Gallery.

Διαβάστε εδώ: Πολυτελείς επαύλεις έρχονται στις καταπράσινες Πλάτρες

chalet

Το πολυτελές έργο θα διαθέτει τεράστιες βεράντες, ευρύχωρες κουζίνες, μεγάλα σαλόνια και άνετα υπνοδωμάτια.

  • Tree Hotel

Ένα ειδικό ξενοδοχείο-ησυχαστήριο αναμένεται να δημιουργηθεί στην κοινότητα των Πάνω Πλατρών.

Το εκτιμώμενο κόστος του Tree Hotel, ανέρχεται περίπου στα €4 εκατ. και αναμένεται να εκτελεστεί εντός 1,5 έτους.

tree

Διαβάστε εδώ: Tree Hotel: Ένα ησυχαστήριο έρχεται στις Πλάτρες

Κύριος του έργου είναι ο Μαρίνος Σωτηρίου.

tree2

Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 58 καμπίνες συνολικού εμβαδού 1.905 τ.μ., σπα με γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα και δωμάτια πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο και lounge.

Επενδύσεις σε εκπαίδευση και φιλοξενία

Με την υφιστάμενη Ξενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους, στον χώρο του ξενοδοχείου Forest Park, στις Πλάτρες να επιχειρεί να βρει λύση στο πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού στα ξενοδοχεία και εστιατόρια της κοινότητας, μεγαλόπνοα σχέδια στον τομέα της εκπαίδευσης βρίσκονται στα σκαριά.

platrespan

Διαβάστε εδώ: Με… άρωμα Ελβετίας ανοίγει η ξενοδοχειακή ακαδημία στις Πλάτρες

Η τουριστική ακαδημία, η οποία είναι μία πρωτοβουλία του Δικτύου Τροόδους, σε συνεργασία με το Mesoyios Education Group, είναι βασισμένη σε ελβετικά πρότυπα.

Εξάλλου, με στόχο την μετατροπή των σχολών σε κολλέγιο και μετέπειτα πανεπιστήμιο, οι Πλάτρες, αλλά και η ευρύτερη περιοχή Τροόδους ευελπιστούν να προσελκύσουν περί τους 100-200 φοιτητές ετησίως και να ανοίξουν προοπτικές διασύνδεσης με πανεπιστήμια του εξωτερικού (όπως η Ελβετία).

Την ίδια ώρα, στο στάδιο της αδειοδότησης με στόχο τη ριζική επιδιόρθωση και ανακαίνισή τους βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες στο κέντρο των Πλατρών, έπειτα από εξεύρεση αγοραστών ή επενδυτών.

Υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις για τις νέες αναπτύξεις στον τομέα της φιλοξενίας θα ανέλθουν στα €70 εκατ., ενώ το λίφτινγκ χώρων στο κέντρο της κοινότητας κοστολογείται γύρω στα €50 εκατ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας