Με… άρωμα Ελβετίας ανοίγει η ξενοδοχειακή ακαδημία στις Πλάτρες

Τους πρώτους της φοιτητές ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο τέλος Φεβρουαρίου η Ξενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους, στις Πλάτρες, με την οποία επιχειρείται να βρεθεί λύση στο πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού στα ξενοδοχεία και εστιατόρια της κοινότητας.

Η τουριστική ακαδημία, η οποία είναι μία πρωτοβουλία του Δικτύου Τροόδους, σε συνεργασία με το Mesoyios Education Group, είναι βασισμένη σε ελβετικά πρότυπα.

Διαβάστε ακόμα: 

Amanti: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πρεμιέρα (photos) 

Γιατί συγχωνεύει αριθμό καταστημάτων η Ελληνική Τράπεζα 

Νέα άφιξη ιταλικού brand στο Metropolis Mall

Στους χώρους του ιστορικού ξενοδοχείου των Πλατρών, Forest Park, οι φοιτητές μέσα σε έναν χρόνο (τέσσερα τετράμηνα), θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να εργαστούν παράλληλα, αποκτώντας επαγγελματικό δίπλωμα, ενώ θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακαθίσουν σε εξετάσεις της ΑνΑΔ για απόκτηση του ευρωπαϊκού επαγγελματικού πιστοποιητικού.

Διαβάστε εδώ: Ακαδημία Τουρισμού στις Πλάτρες από το Δίκτυο Τροόδους

Ενδιαφέρον από Κύπρο και Ελλάδα

Μιλώντας στο InBusinessNews ο κοινοτάρχης των Πλατρών και πρόεδρος του Δικτύου Τροόδους, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 17 αιτήσεις, ως επί το πλείστο από Κύπρο, αλλά και από Ελλάδα, για φοίτηση στην ακαδημία.

Συνολικά, όμως, έχουν καταγράφει 41 θέσεις εργασίας σε πέντε ξενοδοχεία, τρία εστιατόρια και δύο καφεστιατόρια/μπαρ των Πλατρών.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τα ξενοδοχεία Forest Park, New Helvetia, Petit Palais, Edelweiss και Kallithea du Chocolat, τα εστιατόρια και καφέ/μπαρ Skylight, International, Ψηλό Δεντρό, Κοιλάδα και Ορόσημο.

Εργασία, εκπαίδευση και διαμονή

Τα μαθήματα θα διδάσκονται στα ελληνικά και η θεματολογία τους θα καλύψει έξι ειδικότητες (γκαρσόνια, καμαριέρες, υπεύθυνους υποδοχής, μπάρμεν, βοηθούς μάγειρες, βοηθούς ζαχαροπλάστες).

Τα τετράμηνα περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εξάσκηση στο ξενοδοχείο υπό την επίβλεψη των καθηγητών, ενώ τα ξενοδοχειακά προγράμματα πραγματοποιούνται βάσει του ελβετικού μοντέλου σπουδών, με στόχο να καταλήξουν σε πτυχίο των ελβετικών πανεπιστημίων, με τα οποία είναι συνδεδεμένο το Εκπαιδευτικό Κέντρο Μεσόγειος.

Νέα σχολή τον Ιούνιο

Σημειώνεται ότι ευκαιρία να υποβάλουν αιτήσεις θα έχουν άτομα άνω των 16 ετών, χωρίς ειδίκευση, άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα τουριστικά επαγγέλματα, ή εργαζόμενους που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματικά προσανατολισμό.

«Η ακαδημία δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να εργαστούν και να φοιτήσουν χωρίς κόστος, καθώς εκτός από τα δωρεάν δίδακτρα, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, θα τους προσφέρεται διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και μισθός/χαρτζιλίκι», επεσήμανε στο InBusinessNews ο κ. Παπαδόπουλος, εξηγώντας ότι στόχος είναι να προκύψει ακόμα μια ομάδα φοιτητών στην ακαδημία τον προσεχή Ιούνιο.

Από σχολές, πανεπιστήμια

Παράλληλα, επιχειρείται άνοιγμα προς την Ελλάδα για εξεύρεση προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες εξεύρεσης προσωπικού, τουλάχιστον στις Πλάτρες.

Η ακαδημία τουρισμού θα διαχωρισθεί σε τρεις σχολές, την εκπαίδευση προσωπικού, την ψηφιακή μετάβαση, με έμφαση στην τεχνολογία, καθώς και την επιχειρηματική ακαδημία, με προγράμματα που θα συμβάλλουν σε θέματα διαχείρισης/διεύθυνσης και προβολής των επιχειρήσεων των ορεινών περιοχών.

Με στόχο την μετατροπή των σχολών σε κολλέγιο και μετέπειτα πανεπιστήμιο, οι Πλάτρες, αλλά και η ευρύτερη περιοχή Τροόδους ευελπιστούν να προσελκύσουν περί τους 100-200 φοιτητές ετησίως και να ανοίξουν προοπτικές διασύνδεσης με πανεπιστήμια του εξωτερικού (όπως η Ελβετία).


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κοινοτάρχη Πλατρών, Παναγιώτη Παπαδόπουλο στο 99410520.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες