Ολοκληρώθηκε και γίνεται… κόμβος τεχνολογίας το Nicosia City Center

Μαρία Καραΐσκου  07/07/2022 06:35
Ολοκληρώθηκε και γίνεται… κόμβος τεχνολογίας το Nicosia City Center

Ολοκληρώθηκε και γίνεται… κόμβος τεχνολογίας το Nicosia City Center

Μαρία Καραΐσκου  07/07/2022 06:35

Σε ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας αναμένεται να ενοικιαστούν και οι δύο πρώτοι όροφοι του Nicosia City Center(NCC), οι κατασκευαστικές εργασίες του οποίου έχουν ολοκληρωθεί και με την μόνη εκκρεμότητα που απομένει να είναι η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του κτιρίου.

4263445022792017 image

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία PCMK Holdings Ltd είχε φθάσει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με το κράτος για πώληση του κτιρίου προς κάλυψη των αναγκών στέγασης δημόσιων υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεπουλάνε για τα καλά τα καταστήματα, εκπτώσεις έως 50%

Δήμητρα Ελευθερίου: Σπούδαζα και εργαζόμουν 40 ώρες τη βδομάδα

AstroBank: Ακίνητα ιδανικά για επένδυση σε τιμές κάτω των €100.000

Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης που προέκυψε στην επισφράγιση της συμφωνίας λόγω ενστάσεων που διατύπωνε η Ελεγκτική Υπηρεσία-και που οδήγησαν μάλιστα σε σταύρωμα του σχετικού κονδυλίου από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής- η PCMK Holdings Ltd απέσυρε το ενδιαφέρον της και προχώρησε σε συμφωνία για μακροχρόνια ενοικίαση του 3ου, 4ου, 5ου και 6ου ορόφου του κτιρίου στον ξένο τεχνολογικό κολοσσό Wrike.

Διαβάστε εδώ: Γιατί η PCMK Holdings έριξε άκυρο στο deal με το κράτος για το NCC

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο director της PCMK Holdings Ltd, Πόλυς Κουρουσίδης, ανέφερε ότι το έργο είναι ολοκληρωμένο και υπέδειξε ότι οι εργασίες που πραγματοποιούνται τώρα αφορούν στην εσωτερική διαμόρφωση του 3ου μέχρι τον 6ο όροφο, που θα στεγαστεί η εν λόγω εταιρεία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουσίδη, στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Ιούλη και να παραδοθεί την 1η Αυγούστου στους ενοικιαστές. «Πρόκειται για πολύ εξειδικευμένες ανάγκες, καθώς μιλάμε για εταιρεία τεχνολογίας», επισήμανε.

Ερωτηθείς αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου, ο κ. Κουρουσίδης υπέδειξε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με διάφορες εταιρείες που ενδιαφέρονται να στεγαστούν στο NCC και οι οποίες δραστηριοποιούνται επίσης στον τομέα της τεχνολογίας.

«Συζητούμε με ξένες εταιρείες τεχνολογίας και θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα καταλήξουμε», υπογράμμισε.

Διαβάστε εδώ: Πόλυς Κουρουσίδης: Ο άνθρωπος πίσω από το Nicosia City Centre

Το Nicosia City Center βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλλιπόλεως και Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία και, όπως έχει προαναφερθεί, αρχικά προοριζόταν για αγορά από το κράτος προς στέγαση των Εξωτερικών Ιατρείων Λευκωσίας, του Τμήματος Οδοντιατρικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, καθώς και της Διοίκησης του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας