Επένδυση μαμούθ στην Πάφο στον χώρο της εκπαίδευσης

Επένδυση ύψους 29 εκατ. ευρώ έρχεται στην Πάφο, και συγκεκριμένα απέναντι από τους «Χαρουπόμυλους», μετά τη συμφωνία του Δήμου και του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού, για την δημιουργία πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, η επένδυση των εγκαταστάσεων από το AUB ανέρχεται στα 29 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται αρχίσουν εντός του προσεχούς Ιουνίου- Ιουλίου και να ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών, με στόχο να αρχίσουν τα μαθήματα με τους πρωτοετείς φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο κ. Φαίδωνος τόνισε επίσης ότι «το νέο Πανεπιστήμιο θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την πόλη της Πάφου».

Ανέφερε πως πρόκειται για ένα νέο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα δημιουργήσει το AUB με την ονομασία American University of Βeirut -Mediterraneo.  Το εν λόγω Πανεπιστήμιο, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα,  θα λειτουργήσει, σε πρώτη φάση τρεις Σχολές στους τομείς του Computer Science,  του  Economy and Business  και  της Σχολής Πολιτικής Μηχανικής, με στόχο τα επόμενα χρόνια να φιλοξενεί πέραν των δύο χιλιάδων φοιτητών.

 

 

 

Σημείωσε περαιτέρω ότι πολύ σύντομα θα προστεθεί και ένα ακόμη κυβερνητικό τεμάχιο γης ακριβώς απέναντι από τους Χαρουπόμυλους και εξέφρασε την ευαρέσκεια του γιατί ο στόχος, όπως είπε, που  έθεσε η Τοπική Αρχή να δημιουργήσει ένα τρίτο πυλώνα  στην οικονομία, αυτόν της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μαζί με τους τομείς του τουρισμού και των κατασκευών υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Υφυπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. Lee Satterfield την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 7.15 μ.μ., στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου.

Στο πλαίσιο της τελετής θα γίνει επίσης παρουσίαση των αρχιτεκτονικών σχεδίων των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, που θα λειτουργήσουν στο συγκρότημα των Χαρουπόμυλων.

Στην τελετή θα παραστούν επίσης άλλοι διακεκριμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, μέλη του Συμβουλίου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, ο Πρόεδρος του AUB, η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο, Υπουργοί της Κυβέρνησης και άλλοι επίσημοι.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση