Μη επαγγελματίες επενδυτές, μεγάλα κέρδη-Τα μυστικά της επιτυχίας

Δόνα Καπαρτή  24/06/2022 06:30
Μη επαγγελματίες επενδυτές, μεγάλα κέρδη-Τα μυστικά της επιτυχίας

Μη επαγγελματίες επενδυτές, μεγάλα κέρδη-Τα μυστικά της επιτυχίας

Δόνα Καπαρτή  24/06/2022 06:30

Τα σημεία προσοχής για τους μη επαγγελματίες επενδυτές παρουσιάστηκαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που φιλοξένησε το 2ο Cyprus Investors Show.

Στο πάνελ συμμετείχαν οι Ηλίας Γεωργουλέας, ιδρυτής του Ομίλου GMM και CEO της Global Group SA, Δημήτρης Σπαρσής, Business Development Consultant της Consulco και Γιώργος Χρυσοχός, Director του Ομίλου Cyfield.

Ο Ηλίας Γεωργουλέας μίλησε για την προστασία που παρέχουν τα Αμοιβαία Κεφάλαια στον επενδυτή, σε αντίθεση με άλλες επενδυτικές επιλογές.

Διαβάστε ακόμα: 

Έτσι θα είναι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού που έρχεται Πάφο 

Asteroid: Έτοιμος ο νέος πύργος της Λευκωσίας (βίντεο)

«Προτού κάνουμε μια επένδυση πρέπει να μελετούμε τι μπορεί να γίνει σε ακραίες περιπτώσεις για να ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο», ήταν μία βασική συμβουλή του προς τους νέους επενδυτές.

Ακόμη μία συμβουλή του απευθυνόμενος στους Κύπριους επενδυτές είναι διασπορά των επενδύσεων. «Να αποφύγετε την επένδυση μόνο σε καταθέσεις, ομόλογα, ακίνητα», και αντιθέτως να τα αξιοποιείτε συνδυαστικά. Σημαντική παράμετρος είναι και η γεωγραφική διασπορά των επενδύσεων, γεγονός που επίσης ανέλυσε κατά την τοποθέτησή του.

Ο Δημήτρης Σπαρσής, συμφωνώντας με τον συνομιλητή του, τόνισε τη κρισιμότητα της διασποράς του κινδύνου την οποία πρέπει να έχει κατά νου ο κάθε επενδυτής. Αναφερόμενος εκτενώς στο Λονδίνο όπου και δραστηριοποιείται η εταιρεία του, ο κ. Σπαρσής έκανε λόγο για ένα περιβάλλον ανθεκτικό και ελκυστικό, που ξεπέρασε κρίσεις παγκόσμιας εμβέλειας.

«Το Λονδίνο», είπε, «είναι μια καλή επενδυτική πρόταση». Νωρίτερα κατά την παρουσίαση της Consulco, αποδείχτηκε με επίσημα στοιχεία το γεγονός ότι η πόλη έχει στέρεες βάσεις που την καθιστούν ισχυρή για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Επικεντρώνοντας την προσοχή του στο κυπριακό real estate, όπου η εταιρεία του έχει έντονη παρουσία, ο Γιώργος Χρυσοχός είπε από πλευράς του πως η τοποθεσία παίζει κομβικό ρόλο στο real estate.  «Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία», ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Συνεπώς, ο νέος επενδυτής πρέπει να βρει περιοχή που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και ασφάλεια, δήλωσε σχετικά. Κληθείς να σχολιάσει τις αυξήσεις στα επιτόκια, ο κ. Χρυσοχός συνέστησε στους νέους επενδυτές όπως λάβουν σοβαρά υπόψη το νέο αυτό δεδομένο, ώστε να γνωρίζουν εξαρχής κατά πόσο είναι οικονομικά σε θέση να το αγοράσουν.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας