Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μη επαγγελματίες επενδυτές, μεγάλα κέρδη-Τα μυστικά της επιτυχίας

Τα σημεία προσοχής για τους μη επαγγελματίες επενδυτές παρουσιάστηκαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που φιλοξένησε το 2ο Cyprus Investors Show.

Στο πάνελ συμμετείχαν οι Ηλίας Γεωργουλέας, ιδρυτής του Ομίλου GMM και CEO της Global Group SA, Δημήτρης Σπαρσής, Business Development Consultant της Consulco και Γιώργος Χρυσοχός, Director του Ομίλου Cyfield.

Ο Ηλίας Γεωργουλέας μίλησε για την προστασία που παρέχουν τα Αμοιβαία Κεφάλαια στον επενδυτή, σε αντίθεση με άλλες επενδυτικές επιλογές.

Διαβάστε ακόμα: 

Έτσι θα είναι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού που έρχεται Πάφο 

Asteroid: Έτοιμος ο νέος πύργος της Λευκωσίας (βίντεο)

«Προτού κάνουμε μια επένδυση πρέπει να μελετούμε τι μπορεί να γίνει σε ακραίες περιπτώσεις για να ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο», ήταν μία βασική συμβουλή του προς τους νέους επενδυτές.

Ακόμη μία συμβουλή του απευθυνόμενος στους Κύπριους επενδυτές είναι διασπορά των επενδύσεων. «Να αποφύγετε την επένδυση μόνο σε καταθέσεις, ομόλογα, ακίνητα», και αντιθέτως να τα αξιοποιείτε συνδυαστικά. Σημαντική παράμετρος είναι και η γεωγραφική διασπορά των επενδύσεων, γεγονός που επίσης ανέλυσε κατά την τοποθέτησή του.

Ο Δημήτρης Σπαρσής, συμφωνώντας με τον συνομιλητή του, τόνισε τη κρισιμότητα της διασποράς του κινδύνου την οποία πρέπει να έχει κατά νου ο κάθε επενδυτής. Αναφερόμενος εκτενώς στο Λονδίνο όπου και δραστηριοποιείται η εταιρεία του, ο κ. Σπαρσής έκανε λόγο για ένα περιβάλλον ανθεκτικό και ελκυστικό, που ξεπέρασε κρίσεις παγκόσμιας εμβέλειας.

«Το Λονδίνο», είπε, «είναι μια καλή επενδυτική πρόταση». Νωρίτερα κατά την παρουσίαση της Consulco, αποδείχτηκε με επίσημα στοιχεία το γεγονός ότι η πόλη έχει στέρεες βάσεις που την καθιστούν ισχυρή για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Επικεντρώνοντας την προσοχή του στο κυπριακό real estate, όπου η εταιρεία του έχει έντονη παρουσία, ο Γιώργος Χρυσοχός είπε από πλευράς του πως η τοποθεσία παίζει κομβικό ρόλο στο real estate.  «Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία», ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Συνεπώς, ο νέος επενδυτής πρέπει να βρει περιοχή που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και ασφάλεια, δήλωσε σχετικά. Κληθείς να σχολιάσει τις αυξήσεις στα επιτόκια, ο κ. Χρυσοχός συνέστησε στους νέους επενδυτές όπως λάβουν σοβαρά υπόψη το νέο αυτό δεδομένο, ώστε να γνωρίζουν εξαρχής κατά πόσο είναι οικονομικά σε θέση να το αγοράσουν.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ