ΣΠΟΛΜΗΚ: Οικοδόμηση θετικής κουλτούρας ασφάλειας και υγείας

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) ακολουθώντας το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία», η οποία έχει καθιερωθεί την 28η Απριλίου από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.), καλεί τα μέλη του, όλους τους επαγγελματίες και οργανωμένους φορείς του κατασκευαστικού τομέα σε κοινή δράση για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί θετική κουλτούρα ασφάλειας και υγείας.

Απαιτείται όλοι να δώσουμε την κατάλληλη προτεραιότητα στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών και να επενδύσουμε στην επαγγελματική ασφάλεια και υγεία συμβάλλοντας έτσι σε βιώσιμες οικονομίες,  εξασφαλίζοντας ένα υγιές εργατικό δυναμικό και στηρίζοντας παραγωγικές επιχειρήσεις.

Ενώ, ο κατασκευαστικός τομέας έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την πανδημία Covid-19, ταυτόχρονα η  κρίση που έχει δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, έχει αναδείξει την αναγκαιότητα εφαρμογής συστημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας, τόσο σε εθνικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των υφιστάμενων κινδύνων και απρόβλεπτων γεγονότων.  

Για τον σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια προληπτική κουλτούρα ασφάλειας και υγείας, ώστε το δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον γίνεται σεβαστό σε όλα τα επίπεδα και όλοι μαζί, το κράτος, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι να συμμετέχουμε ενεργά στην εξασφάλιση ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, με ύψιστη προτεραιότητα την πρόληψη.

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει να θέτει σε ψηλή προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας και υγείας και να συμβάλλει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών του και γενικά της κοινωνίας των μηχανικών, έτσι, ώστε  μέσα από την επαγγελματική τους δράση να συμβάλουν στην δημιουργία της απαιτούμενης θετικής κουλτούρας ασφάλειας και υγείας για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών κινδύνων και απρόβλεπτων γεγονότων και κρίσεων.

Σχετική έκθεση και ενημερωτικό υλικό που έχει ετοιμάσει η Δ.Ο.Ε. για το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2022 είναι διαθέσιμα στην ειδική ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.ilo.org/global/topics/safety-and-health-at-work/events-training/events-meetings/world-day-safety-health-at-work/WCMS_836801/lang--en/index.htm

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας