Οι νέες εμπορικές αναπτύξεις της Λευκωσίας

Γραφεία, καταστήματα, διαμερίσματα, αλλά και νοσοκομεία συνθέτουν το παζλ των νέων εμπορικών αναπτύξεων που ανεγείρονται στη Λευκωσία.

Το InBusinessNews επέλεξε ορισμένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κτήρια που θα κοσμήσουν την πρωτεύουσα. Από την είσοδο της Λευκωσίας και το κέντρο της πόλης, μέχρι την Έγκωμη και τη Λακατάμια, τα νέα εμπορικά έργα, πολλών ή λίγων ορόφων, αναμένεται να αναβαθμίσουν την πρωτεύουσα.

Asteroid
Μία επιβλητική παρουσία, ένα νέο κτήριο θα κοσμεί σύντομα την καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου της Λευκωσίας, τη λεωφόρο Λεμεσού, τη βασική εταιρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

Διαβάστε ακόμα: 

Οι 45 κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες στην Κύπρο

Εθνική Τράπεζα Κύπρου: Κλείνει καταστήματα και δημιουργεί «Home Branch»

Το Asteroid είναι ένας σύγχρονος εμπορικός πύργος, ο οποίος θα φιλοξενήσει διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς απ' όλη την Ευρώπη, όπως εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τυχερών παιχνιδιών, χρηματοοικονομικά γραφεία, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, ασφαλιστικές και άλλα.
 

 

Με μία κομψή, εντυπωσιακή πρόσοψη, ο επιχειρηματικός πύργος Asteroid διαθέτει 16 ορόφους, συμπεριλαμβανομένου του ισογείου με ημιώροφο και δύο επιπέδων υπόγειου χώρου στάθμευσης.
 

Η στρατηγική του τοποθεσία, κοντά στα κεντρικά γραφεία των τραπεζών και των κυβερνητικών ιδρυμάτων, καθώς και κλινικές, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις, το καθιστούν ιδανικό για εταιρείες.

Το συνολικό ύψος του κτηρίου είναι 80 μέτρα και το ύψος κάθε ορόφου φτάνει τα 2,9 μέτρα.

Labs Tower
Στην Globe Invest Limited του γνωστού Ισραηλινού επιχειρηματία, Teddy Sagi ανήκει η πολυώροφη ανάπτυξη, η οποία ανεγείρεται στο κέντρο της Λευκωσίας, Labs Tower.
 

Η Globe Invest Limited ιδρύθηκε το 2017 με μοναδική αποστολή τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του κ. Sagi και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων του. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών δραστηριοτήτων από τη νέα της έδρα στην Κύπρο, στον 13ο και 14ο όροφο του Labs Tower Nicosia.

 

Το κτήριο 22 ορόφων (συν τρία υπόγεια επίπεδα), το οποίο θα έχει ύψος 95 μέτρων, αναμένεται να στεγάσει εταιρείες του γνωστού επιχειρηματία, αρκετές από τις οποίες βρίσκονται ήδη στην Κύπρο.

 

Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα €30 εκατ.

Nicosia City Centre
Σε μία στρατηγική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης, κοντά στο ξενοδοχείο The Landmark, και την ανανεωμένη λεωφόρο Καλλιπόλεως, ακριβώς απέναντι από την περιοχή του πάρκου του Πανεπιστημίου Κύπρου, ανεγείρεται το Nicosia City Center (NCC).
 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη εμπορική ανάπτυξη, σχεδιασμένη με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και προδιαγραφές. Το NCC έχει σχεδιαστεί ως ένα κτήριο σύγχρονου τρόπου ζωής που επιτρέπει φυσικό φως και ροή αέρα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει σύγχρονο εργονομικό χώρο γραφείου και εργασίας.

Περιλαμβάνει χώρους γραφείων για επαγγελματίες, πολυεθνικές εταιρείες και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από την παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονική εταιρεία Benoy (του Ηνωμένου Βασιλείου) σε συνεργασία με τους UDS Architects και Vafeades & Vafeades.

 

Σε συνολικό χώρο 13.485 τ.μ. και καλυμμένες βεράντες 1.632 τ.μ., το κτήριο διαθέτει γραφειακούς χώρους 5.238 τ.μ., καταστήματα 1.197 τ.μ., χώρους στάθμευσης 3.341 τ.μ. και κοινόχρηστους χώρους 1.509 τ.μ.

Metropolitan
Δίπλα από τα νέα κεντρικά γραφεία της Eurobank, στην οδό Σπύρου Κυπριανού, στην καρδιά της Λευκωσίας βρίσκεται το πολυώροφο Metropolitan.
 

Πρόκειται για το νέο υπό κατασκευή υπερσύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο της Cyfield, το οποίο αποτελείται από 20 ορόφους σε συνολική καλυμμένη έκταση 8.984 τ.μ.

 

Το high rise building διαθέτει γραφειακούς χώρους, πολυτελή χώρο υποδοχής, μεσοπάτωμα, μηχανικό δάπεδο και τρεις ευρύχωρους υπόγειους χώρους στάθμευσης. Το roof garden του κτηρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εταιρικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

 

  

Το Metropolitan είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να διευκολύνει τις τρέχουσες και τις μελλοντικές επιχειρηματικές απαιτήσεις με μεγάλη ευελιξία για την αναδιάταξη του χώρου εργασίας, εάν απαιτείται.

Nice Dream
Ένα σημείο αναφοράς στην καρδιά της Λευκωσίας, στη συμβολή της Θεμιστοκλή Δέρβη με την οδό Νικοκρέοντος, φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Nice Day Developments.
 

Οι καθαρές γραμμές και η συγκρατημένη αισθητική του Nice Dream είναι μια απόδειξη του εγγυημένου σχεδιασμού των κτηρίων της εταιρείας.

Αποτελεί ένα κτήριο μεικτής χρήσης, που περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους στους δύο πρώτους ορόφους, έξι ορόφους με γραφεία, έξι ορόφους με διαμερίσματα και έναν όροφο χώρο αναψυχής, με καφέ και γυμναστήριο, για όλους τους ενοίκους.

 

Το Nice Dream καλύπτεται από εντυπωσιακά διαμερίσματα στους τελευταίους ορόφους, με το ρετιρέ να έχει πρόσβαση σε roof garden με πισίνα.

 

Οι πρώτοι έξι όροφοι αποτελούνται από χώρους γραφείων. Κάθε όροφος μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες των ενοικιαστών. Ο σχεδιασμός επιτρέπει την ευελιξία στη διάταξη και την εύκολη αναδιοργάνωση σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους.

Hadassah
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση του Hadassah Health Park στη Λευκωσία.

Στόχος του έργου είναι η παροχή κορυφαίων ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών αποκατάστασης, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

 

Το νέο νοσοκομείο «Hadassah Hospital Cyprus», το οποίο θα ανεγερθεί στη Λακατάμια, θα είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα θα ανεγερθεί κέντρο αποκατάστασης το «Ηadassah Rehabilitation Center» και κέντρο αυτόνομης υποβοηθούμενης διαμονής «Assisted Living Center».

Με την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται ότι θα  δημιουργηθούν περισσότερες από 1,500 θέσεις εργασίας.

Σε συνεργασία με τη Hadassah Medical Ltd, θυγατρική του διεθνώς καταξιωμένου ιατρικού οργανισμού Hadassah Medical Organisation, έχουν τροχοδρομηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου.

Στις 5 Ιουλίου 2021, η H.C. Management of Medical Center PLC (MMC) υποδέχτηκε στην Κύπρο την αρχιτεκτονική ομάδα του Hadassah Medical of Israel, για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού των νοσοκομειακών κτηρίων του Hadassah Health Park στη Λευκωσία.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μόλις ληφθούν οι σχετικές εγκρίσεις.

Nicosia Hospital and Rehabilitation Centre (NHRC) - Saint Loucas
Μία μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχής της Έγκωμης βρίσκεται στα σκαριά.

Πρόκειται για μια νέα ιδιωτική νοσοκομειακή μονάδα μαζί με ένα μοντέρνο Κέντρο Αποκατάστασης, τα οποία θα ανεγερθούν δυτικά της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης (έναντι γραφείων ΚΟΑ).

Η σύμπραξη για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του έργου γίνεται με επενδυτές από το εξωτερικό.

 

Το νέο πενταώροφο ιατρικό κέντρο συνολικού μεγέθους 24.000 τ.μ. αναμένεται να κατασκευαστεί σε γη, η οποία ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, σε μια προνομιακή τοποθεσία και το κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα €55 εκατ.

Οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουάριου 2022 με το «soft opening» να προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο του 2024.

Το νοσοκομείο, έχει σχεδιαστεί από τον διεθνή αρχιτεκτονικό οίκο HKS  (https://www.hksinc.com ) με έδρα το Texas των Ηνωμένων  Πολιτείων, Dubai και Σιγκαπούρη σε συνεργασία με το γραφείο MDG Architects στην Κύπρο, με ειδίκευση στον σχεδιασμό νοσοκομείων υψηλών προδιαγραφών.

Το νοσοκομειακό κομμάτι του έργου δυναμικότητας 145 κλινών θα διαθέτει πέραν των 60 ιατρείων, υβριδικά χειρουργεία, χώρους αναμονής και τμήμα πρώτων βοηθειών.

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα