Οι 7 ξενοδοχειακές αναπτύξεις που εγκρίθηκαν το πρώτο εξάμηνο

Η μεγάλη ανακαίνιση, ύψους €40 εκ., που προγραμματίζεται στο The Landmark Nicosia, οι προσθηκομετατροπές στο Golden Coast στο Παραλίμνι και η κατεδάφιση του Asimina Suites Hotel, από την Constantinou Bros, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με τους νέους της σχεδιασμούς, ξεχωρίζουν ανάμεσα στα νέα πλάνα των ξενοδόχων της Κύπρου και συγκεκριμένα ανάμεσα στις σχετικές εγκρίσεις που έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021. 

Πιο κάτω παραθέτουμε τα νέα ξενοδοχεία που εγκρίθηκαν προς υλοποίηση τη φετινή χρονιά, καθώς και τα ξενοδοχεία που θα προχωρήσουν σε ανακαινίσεις και επεκτάσεις. 

Τριάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα

Τριάστερο ξενοδοχείο, 54 κλινών, στην Αγία Νάπα, το οποίο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και τρεις ορόφους. Θα περιλαμβάνει 25 δωμάτια, άλλα δύο δωμάτια για ΑμεΑ, χώρο αναμονής/lobby, σαλόνι, αίθουσα προγεύματος, εστιατόριο, εξωτερική πισίνα και μπαρ στην ταράτσα του κτηρίου και 12 χώρους στάθμευσης (οι 2 για ΑμεΑ).  

Σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου θα υπάρχουν τουριστικές αναπτύξεις και άλλες διευκολύνσεις, το λιμανάκι και το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας ενώ η πλησιέστερη ζώνη κατοικίας απέχει περίπου 250 μέτρα.

Η περιοχή χωροθέτησης του έργου βρίσκεται σε υψόμετρο γύρω στα 8 μέτρα και έχει ήπια κλήση. Απέχει περίπου 220 μέτρα από τη θάλασσα και την παραλία Λούκκος του Μάντη.

Sole and Mare

Ξενοδοχειακή μονάδα τριών αστέρων στο Παραλίμνι, η οποία θα ανεγερθεί εντός τεσσάρων τεμαχίων, με συνολικό εμβαδό 10.857 τ.μ. Το ξενοδοχείο Sole and Mare εμπίπτει σε τουριστική ζώνη με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων να μην ξεπερνά τους τρεις.

Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και τρεις ορόφους. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 120 δωμάτια συμπεριλαμβανομένων έξι δωματίων για ΑμεΑ, χώρο αναμονής, εστιατόριο, μπαρ, γραφεία, αίθουσα πολλαπλής χρίσης, αίθουσες παιχνιδιών, πισίνα, βοηθητικούς χώρους και 54 ισόγειους χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι πέντε για ΑμεΑ.

Σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το έργο υπάρχουν τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Summer Breeze

Ξενοδοχειακή μονάδα Summer Breeze, της Panareti Public Ltd. Το έργο θα υλοποιηθεί στον Δήμο Πέγειας και αφορά τετραώροφη ξενοδοχειακή μονάδα, με τρεις κολυμβητικές δεξαμενές, περίφραξη και βιολογική μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Η συνολική έκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων ανέρχεται στα 5.521 τ.μ. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 450 κλινών (225 δωμάτια) και θα περιλαμβάνει 4 ορόφους, συμπεριλαμβανομένου του ισογείου και του υπογείου.

Το υπόγειο θα περιλαμβάνει: 183 χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι 4 για ΑμεΑ, κουζίνα, ψυκτικούς θαλάμους (δωμάτια), αποθηκευτικούς χώρους τροφίμων και ποτών, αποδυτήρια, χώρους υγειονομικών διευκολύνσεων προσωπικού και αποθηκευτικούς χώρους

Το ισόγειο θα περιλαμβάνει: εστιατόριο, γραφεία, δωμάτια ψυχαγωγίας, εσωτερική πισίνα, σπα και γυμναστήριο.

Ο εξωτερικός χώρος του ισογείου θα περιλαμβάνει: 3 κολυμβητικές δεξαμενές, δημόσιο χώρο πρασίνου και 22 χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι 4 για ΑμεΑ. Στην οροφή του ξενοδοχείου θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια.

Το έργο χωροθετείται στα τεμάχια 456 και 457, Φ/ΣΧ: 44/24, πλησίον τουριστικών αναπτύξεων. Νοτιοδυτικά του έργου σε απόσταση 200 μ. αναμένεται η ανέγερση 19 επαύλεων και η ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. Σε απόσταση 450 μέτρων βρίσκεται η περιοχή νερών κολύμβησης Λαουρού.

Προσθηκομετατροπές στο «Golden Coast»

Προσθηκομετατροπές προγραμματίζονται να γίνουν στο ξενοδοχείο «Golden Coast» στο Παραλίμνι. Η επέκταση και οι προσθήκες αφορούν το ξενοδοχείο, το κτήριο Artemis, καθώς και τη δημιουργία νέου υπόγειου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης. Οι εταιρείες Golden Coast Ltd και Lordos Hotels (Holding) Public Company σχεδιάζουν την υλοποίηση δωματίων με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου, με την ανάπτυξη να φτάνει τα 341 δωμάτια/ 682 κλίνες.

Το ολοκληρωμένο έργο θα περιλαμβάνει το κτήριο «Golden Coast», επτά ορόφων, που θα φιλοξενεί συνολικά 238 διαμερίσματα και το κτήριο «Artemis», έξι ορόφων, που θα φιλοξενεί συνολικά 103 διαμερίσματα.

Οι υποστηρικτικές χρήσεις/ εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο έργο αποτελούνται από:

  • Υπόγειο και Ισόγειο Χώρο Στάθμευσης
  • Εσωτερική και Εξωτερική Πισίνα
  • Δημόσιο Χώρο Πρασίνου
  • Εστιατόρια
  • Γήπεδο Αντισφαίρισης
  • Μπαράκια
  • Ανοικτό Παιχνιδότοπο
  • Εξωτερικοί Χώροι Υγιεινής
  • Υπόγειος και ισόγειος χώρος στάθμευσης
  • Εξωτερικό χώρο εκδηλώσεων
  • Γραφεία (διοίκησης του ξενοδοχείου)
  • Χώροι αναμονής
  • Καταστήματα
  • Δωμάτια παιχνιδιών και τηλεόρασης
  • Γυμναστήριο
  • Χώροι υγιεινής και αποδυτήρια
  • Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
  • Σπα (με δωμάτια σάουνας και ατμόλουτρου)
  • Μηχανολογικά δωμάτια
  • Μικρό εκκλησάκι
  • Χώροι ετοιμασίας και φύλαξης φαγητού (εστιατορίων)
  • Εξωτερικούς χώρους ανάπαυσης με κρεβατάκια παραλίας / πισίνας

Το εκτιμώμενο κόστος του συνολικού έργου ανέρχεται στα €8 εκατ. περίπου.

Ξενοδοχείο τριών αστέρων στην Αγία Νάπα

Ξενοδοχείο τριών αστέρων στην Αγία Νάπα, δυναμικότητας 34 δωματίων (68 κλίνες). Θα περιλαμβάνει:

  • 20 δωμάτια, τέσσερα δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες και 10 Σουίτες
  • Χώρο αναμονής/lobby & Σαλόνι
  • Εξωτερική πισίνα στην οροφή με pool bar
  • Αίθουσα Γυμναστικής και Massage
  • Αίθουσα Παιχνιδιών
  • Αίθουσα Προγεύματος
  • Θεματικό Εστιατόριο
  • Τρία καταστήματα, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους μιας ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων

Θα καταλαμβάνει έκταση 1.030 τ.μ. και θα είναι πέντε ορόφων.  

 

Κατεδάφιση Asimina Suites Hotel και νέο έργο

Την κατεδάφιση του ξενοδοχείου Asimina Suites Hotel προγραμματίζει η Constantinou Bros, η οποία προτίθεται να προχωρήσει στην ανέγερση τριών νέων κτηρίων διαμερισμάτων, εννιά ορόφων το κάθε ένα. H περιοχή ανάπτυξης βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Γεροσκήπου, στο χώρο που ήδη βρίσκεται το ξενοδοχείο. Το έργο θα αποτελεί μικτή τουριστική ανάπτυξη σε συνδυασμό με το παρακείμενο Pioneer hotel το οποίο ανήκει στην ίδια εταιρεία.

Τα τρία κτήρια (Asimina A, B & C) θα έχουν 9 ορόφους το κάθε ένα και ύψος 34 μέτρα. Η συνολική δυναμικότητα του έργου θα είναι 57 διαμερίσματα (177 κλίνες), 19 σε κάθε κτήριο. Από το ισόγειο μέχρι τον 8ο όροφο θα υπάρχουν δύο διαμερίσματα των τριών υπνοδωματίων ανά όροφο, ενώ στον ένατο όροφο κάθε κτηρίου θα υπάρχει ένα διαμέρισμα των 5 υπνοδωματίων. Θα κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης με 86 θέσεις, εκ των οποίων οι 5 θέσεις θα είναι για άτομα με κινητικά προβλήματα. Η υφιστάμενη πισίνα του ξενοδοχείου θα διατηρηθεί και θα υπάρχει χώρος πρασίνου έκτασης 2.870 τ.μ.

Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο ξενοδοχείο είναι πέντε αστέρων και δυναμικότητας 220 κλινών, με συνολικά 110 σουίτες.

 

Ανακαίνιση €40 εκ. για το The Landmark Nicosia

Προσθηκομετατροπές στο «The Landmark Nicosia» (πρώην Hilton), οι οποίες θα κοστίσουν €40 εκατ. και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε δύο χρόνια, από την έναρξη των εργασιών. Το έργο της «The Cyprus Tourism Development Company LTD» αφορά προσθηκομετατροπές οι οποίες θα γίνουν αποκλειστικά στο ισόγειο και το μεσοπάτωμα του κτηρίου ενώ δε θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στους ορόφους και στα υπόγεια.

Οι προσθήκες αφορούν κολυμβητική δεξαμενή συνολικού εμβαδού 180 τ.μ., δύο εστιατόρια 230 και 210 τ.μ. αντίστοιχα, αίθριο που θα χρησιμεύει ως καφετέρια και θα έχει εμβαδόν 32 τ.μ. και μπαρ συνολικού εμβαδού 150 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν των καλυμμένων χώρων του ισογείου και του μεσοπατώματος ανέρχεται στα 4.513 τ.μ. και θα υπάρξουν προσθήκες 908 τ.μ. περίπου για να ανέλθει στα 5.791 τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει επίσης 419 χώρους στάθμευσης που βρίσκονται τόσο στα υπόγεια όσο και στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου.

Βάσει του σχεδιασμού πρόκειται να εκτελεσθούν εργασίες κατεδάφισης, οι οποίες θα αφορούν κυρίως στην κατεδάφιση τοίχων στο ισόγειο του ξενοδοχείου, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές. Οι συνολικοί χώροι που θα κατεδαφιστούν θα έχουν εμβαδόν περίπου 1.450 τ.μ. ενώ το συνολικό εμβαδόν των χώρων στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις ανέρχεται στα 1.352 τ.μ.

Σημειώνεται ότι, κατά τις κατασκευαστικές εργασίες το ξενοδοχείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο