Εγκαινιάστηκε η Πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων στη Λεμεσό

Ο Δήμος Λεμεσού εγκαινιάσε το Σάββαρο 12.6.2021 την Πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων (ΣΙΝΕ ΒΟΛΟΣ), ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξης» στον άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη».

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι αναπλάσεις τεσσάρων πλατειών, συνολικού κόστους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για την πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων, την πλατεία Τίτη Κουδουνάρη, την πλατεία Μιχάλη Κακογιάννη (Συντάγματος) και την πλατεία Αναγέννησης, οι εργασίες αναβάθμισης των οποίων έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους κατοίκους της Λεμεσού.

Οι στόχοι της ανάπλασης των τεσσάρων πλατειών, αφορούν στην αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης περιθωριοποίησης της περιοχής παρέμβασης και βελτίωση της εικόνας της, στη δημιουργία κυττάρων κοινωνικής συνάντησης των κατοίκων και στην παροχή δυνατότητας εκγύμνασης σε ένα εύκολα προσβάσιμο και ευχάριστο περιβάλλον, ακόμα και σε άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ και γενικότερα στους κατοίκους της περιοχής σε ένα γειτονικό, εύκολα προσβάσιμο και ευχάριστο περιβάλλον με συνεπακόλουθο να βελτιώσουν τη σωματική τους κατάσταση, την υγεία τους, τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 

 
Τα κατασκευαστικά έργα της Πλατείας παρά την οδό Φιλελλήνων  ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο 2020 με το ολικό κατασκευαστικό κόστος να ανέρχεται στις €520.000,00 και περιλαμβάνει, διαδρόμους, καθιστικούς χώρους, κερκίδες για μικρές εκδηλώσεις, ευκολίες ΑμΕΑ, παιχνοδότοπο, όργανα γυμναστικής για ενήλικες, αποχωρητήρια, χώρο εστίασης και φωτισμό.

 

Η γειτνίαση της πλατείας με το Κέντρο Ενηλίκων, το οποίο βρίσκεται σε πορεία ολοκλήρωσης, προσδίδει και στα δυο έργα προστιθέμενη αξία. Τα οικονομικά οφέλη είναι εξίσου σημαντικά μιας και η αναβάθμιση της περιοχής θα ενισχύσει την εμπορικότητα και ανταγωνιστικότητα της περιοχής. 

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών