Εξάντας: Πώς προχωρούν τα 854 έργα €3,56 δισ.

Την πέμπτη επικαιροποίηση του προγράμματος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου «Εξάντας» ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
Το πρόγραμμα «Εξάντας» είναι ένα ψηφιακό εργαλείο καταγραφής, παρακολούθησης και συνεχούς επικαιροποίησης όλων των αναπτυξιακών έργων, των πολιτικών, των μεταρρυθμίσεων αλλά και των στρατηγικών της Κυβέρνησης, με σκοπό να παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να παρακολουθεί την κατάσταση και την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.
 
Η υπό αναφορά επικαιροποίηση, όπως και οι προηγούμενες τέσσερις, ικανοποιούν την υποχρέωση που αναλήφθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2019, εκ μέρους της Προεδρίας για τακτική επίσημη ενημέρωση των πολιτών, επί του συνόλου των κυβερνητικών έργων και πολιτικών.
 
Συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση, η Κυβέρνηση δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα 854 έργων, συνολικής δαπάνης €3,56 δισ., εκ των οποίων τα 518 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, τα 155 βρίσκονται υπό κατασκευή, για τα 140 έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους, ενώ τα υπόλοιπα 41 είναι στάσιμα. Παράλληλα, η Κυβέρνηση ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία υλοποίησης άλλων 353 πολιτικών, μεταρρυθμίσεων ή εθνικών στρατηγικών.

 
Μέσω του προγράμματος «Εξάντας» και της διαδραστικής ιστοσελίδας www.exandas.presidency.gov.cy, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος, να διαβάσουν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, τόσο ανά Δήμο/Κοινότητα όσο και ανά Υπουργείο/Υφυπουργείο ή/και να λάβουν πληροφόρηση για πώς εξελίσσεται ένα έργο ή μια πολιτική που τους επηρεάζει. 
 
Το πρόγραμμα «Εξάντας», υπηρετεί το αίτημα της σύγχρονης κοινωνίας για πρόσβαση στην πληροφόρηση, διαφάνεια και λογοδοσία.  Η Κυβέρνηση αξιοποιώντας το υπό αναφορά ηλεκτρονικό εργαλείο δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να λάβουν πληροφόρηση για την κατάσταση του κυβερνητικού και να το αξιολογήσουν επί συγκεκριμένων δεδομένων, όπως ορίζουν οι σύγχρονες αρχές χρηστής διοίκησης και οι βέλτιστες πρακτικές ενός σύγχρονου κράτους.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας