Η Prime Property ο νέος ιδιοκτήτης του Βερεγγάρια στον Πρόδρομο

Μαρία Στυλιανού  02/12/2020 19:15
Η Prime Property ο νέος ιδιοκτήτης του Βερεγγάρια στον Πρόδρομο

Η Prime Property ο νέος ιδιοκτήτης του Βερεγγάρια στον Πρόδρομο

Μαρία Στυλιανού  02/12/2020 19:15
Η κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης γης Prime Property Group βρίσκεται πίσω από την πολυσυζητημένη αγορά του ιστορικού εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews, το deal της αγοράς του ξενοδοχείου έκλεισε και επίσημα την περασμένη Παρασκευή, οπότε και έγινε η μεταβίβαση του ακινήτου στον νέο ιδιοκτήτη.

Διαβάστε ακόμα: Νέο H&M και boutique hotel στην πρώην ΕΣΕΛ
 
Η τιμή πώλησης του ξενοδοχείου βρίσκεται κοντά στα €2 εκατ. Υπενθυμίζεται ότι η εκτιμώμενη αξία του Βερεγγάρια ανερχόταν στα €2.300.000. Την ίδια ώρα, η Prime μελετά τα επόμενα βήματα της για την αξιοποίηση του ακινήτου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Prime Property Group είναι εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, ιδιοκτησίας δυο Κύπριων ιδιωτών, ο ένας εκ των οποίων ρωσικής καταγωγής που μεγάλωσε στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα: Ζέτα: Τι θα γίνει με τον 13ο;
 
Πρόκειται για εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται από το 2003 χρόνια στην Κύπρο, προσφέροντας  πλήρη τεχνογνωσία στον τομέα των ακινήτων για αγοραστές και επενδυτές. Αν και ξεκίνησε από τη Λεμεσό αναπτύσσοντας κυρίως high end ακίνητα, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επίσης σε Πάφο και Λευκωσία. Οι δραστηριότητες της, το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνουν, πέραν των  high end ακινήτων και εμπορικά αλλά και οικιστικά ακίνητα, ενώ έχει επεκταθεί και στην Ελλάδα.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Βερεγγάρια είχε περάσει στα χέρια της Gordian Holdings μαζί με τα δάνεια της εταιρείας Ocean Tankers, μέσω του πακέτου δανείων Helix 1, το οποίο πώλησε η Τράπεζα Κύπρου τον Ιούνιο του 2019. Προηγουμένως η τράπεζα είχε δοκιμάσει δύο φορές, ανεπιτυχώς, να το πωλήσει μέσω πλειστηριασμού.

Διαβάστε ακόμα: Μαρίνα Λάρνακας: Παρασκευή πέφτουν οι υπογραφές στο Προεδρικό
 
Αναζητώντας αγοραστή, η Gordian Holdings είχε φτάσει και την προηγούμενη Άνοιξη κοντά σε συμφωνία πώλησης του ξενοδοχείου στην Planetvision Capital. Ωστόσο το deal εκείνο ακυρώθηκε στο παρά πέντε.
  
Το ακίνητο καταλαμβάνει γη έκτασης 26.520 τ. μ ενώ το κτήριο καλύπτει έκταση 4.980 τ.μ. Eίναι περίπου 80 χρόνων και αποτελείται από 80 δωμάτια σε δύο πτέρυγες ενώ υπάρχει και ένα ακόμη συμπληρωματικό κτήριο με εμβαδό 280 τ.μ. και εστιατόριο 200 τ.μ. Είναι κτισμένο με σκελετό από συνδυασμό πέτρας και οπλισμένου σκυροδέματος και τοιχοποιία από πέτρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, καθώς ένα μέρος του έχει κατεδαφιστεί λόγω βροχών και χιονόπτωσης.
 
βερεγγάρια

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας