Tetris: Σχεδιασμός με λειτουργικότητα και ιδιαιτερότητα

Η εταιρεία DBSL Design Solutions LLC είναι αρχιτεκτονικό γραφείο με κύρια δραστηριότητα τον σχεδιασμό και την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών που αφορούν μεταλλικές κατασκευές, ανακαινίσεις χώρων και κτηρίων όπως επίσης διακοσμήσεις και ειδικές μελέτες φωτισμού. Στα έργα του γραφείου περιλαμβάνονται κυρίως κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι και πολυκατοικίες.
 
Από την ίδρυση της το 2014, η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία, προσφέροντας υψηλής αισθητικής και ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της, με το ανθρώπινο δυναμικό της να ξεπερνά σήμερα τα 70 άτομα, εκ των οποίων 40 αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς.

Διαβάστε ακόμα: Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης το εντυπωσιακό Sky Tower (photos)
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δουλειάς της DBSL αποτελεί ιδιωτική κατοικία που βρίσκεται στην Ορμήδεια Λάρνακας, σε κεντρικό δρόμο του χωριού απέναντι από πολυσύχναστα εμπορικά κτίρια. Η ιδιαίτερη τοποθεσία με την έντονη δραστηριότητα της περιοχής, έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν στον σχεδιασμό.

Διαβάστε ακόμα: ​​​​​​Κατακόρυφη αύξηση οικιστικών ακινήτων στο Τμήμα Φορολογίας
 
Η κατοικία έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όλοι οι χώροι, τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο, να περικλείουν τον χώρο του κήπου και της πισίνας η οποία δεν είναι εμφανή από την πλευρά του δρόμου.
 
Στο ισόγειο, ο χώρος του σαλονιού και της τραπεζαρίας είναι ενοποιημένος, ενώ η κουζίνα και οι υπόλοιποι βοηθητικοί χώροι έχουν χωροθετηθεί σε τέτοιο σημείο που να είναι λειτουργικοί αλλά να παραμείνουν κρυμμένοι από τους κύριους χώρους.

Διαβάστε ακόμα: Leroy Merlin: Η διαχείριση και τα διδάγματα της πανδημίας
 
Ο σανιδωτός τοίχος στην πρόσοψη αγκαλιάζει και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά τον χώρο του σαλονιού και η παρουσία του δίνει έμφαση στην κύρια είσοδο για πρόσβαση από τον επισκέπτη.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε αναλυτικά τι ισχύει για την αναπλήρωση των ταμείων προνοίας

Στον όροφο έχουν σχεδιαστεί 3 υπνοδωμάτια για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας με κοινό μπάνιο και en suite ντουζιέρα στο κυρίως υπνοδωμάτιο. Επίσης, στον όροφο σχεδιάστηκε και ο χώρος των πλυντηρίων ο οποίος επικοινωνεί με μια μικρή βεράντα, στο πίσω μέρος της κατοικίας.
 
Εξωτερικά, στις όψεις της κατοικίας κυριαρχούν μίνιμαλ στοιχεία και ο μεγάλος όγκος του κυρίως υπνοδωματίου μοιάζει να ίπταται πάνω από τον χώρο της πισίνας με 2 λεπτά μεταλλικά στοιχεία να τον υποστηρίζουν.
 
Το συνολικό εμβαδόν των καλυμμένων χώρων της κατοικίας ανέρχεται στα 213 τμ. και τα 5 τμ ακάλυπτες βεράντες και 31 τμ καλυμμένος χώρος στάθμευσης. Ο συνολικός χρόνος αποπεράτωσης της κατοικίας υπολογίζεται στους 12 μήνες.
 
https://dbsldesign.com/
https://dbsldesign.com/el/projects/223-tetris/
https://www.facebook.com/dbslsolutions/
https://www.facebook.com/dbslprefabricatedhomescy/
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα