Κατακόρυφη αύξηση οικιστικών ακινήτων στο Τμήμα Φορολογίας

Κατακόρυφη αύξηση οικιστικών ακινήτων στο Τμήμα Φορολογίας

Κατακόρυφη αύξηση οικιστικών ακινήτων στο Τμήμα Φορολογίας

Στις 25.497 ανήλθε ο αριθμός των οικιστικών υποστατικών που δηλώθηκε στο Τμήμα Φορολογίας τo 2018, από τα οποία προέκυψαν δηλωθέντα εισοδήματα από ενοίκια ύψους €106.661.341.

RELATED ARTICLES

 
Σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, με βάση δεδομένα του Τμήματος Φορολογίας που αφορούν το φορολογικό έτος 2006 και εντεύθεν, ο αριθμός φυσικών προσώπων (μισθωτών και αυτοεργοδοτουμένων) που είναι ιδιοκτήτες οικιστικών υποστατικών (κατοικίας ή διαμερίσματος) έφτασε τις 12.796, από 5.182 που ήταν το 2006.

Διαβάστε ακόμα: Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης το εντυπωσιακό Sky Tower (photos)
 
Φυσικά, η πιο πάνω εικόνα δεν προκύπτει από αύξηση των ακινήτων, αλλά από την καλύτερη καταμέτρηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια, μετά και την αλλαγή σχετικής νομοθεσίας, η οποία υποχρέωσε τους ενοικιαστές να δηλώσουν τα υποστατικά τους.

Διαβάστε ακόμα: Leroy Merlin: Η διαχείριση και τα διδάγματα της πανδημίας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γεώργιου Παπαδόπουλου, ο ΥΠΟΙΚ επισυνάπτει προς τη Βουλή τον ακόλουθο πίνακα, σχετικά με τους ιδιοκτήτες οικιστικών μονάδων και τα εισοδήματα που δηλώνουν από ενοίκια με χαρτοσημασμένα ή μη ενοικιαστήρια έγγραφα.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε αναλυτικά τι ισχύει για την αναπλήρωση των ταμείων προνοίας
 
 
Όπως φαίνεται, ο αριθμός των φορολογουμένων με οικιστικά υποστατικά, με εξαίρεση το 2016, καταγράφει συνεχόμενη ανοδική πορεία, γεγονός που υποδεικνύει ότι τα τελευταία χρόνια  μεγάλο μέρος των ενοικιαστών έσπευσε να δηλώσει τα ακίνητα του στο Τμήμα Φορολογίας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας