Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Επενδυτικές ευκαιρίες σε ένα από τα ομορφότερα ορεινά θέρετρα της Λεμεσού

Τα τελευταία χρόνια μία περιοχή στην οποία καταγράφεται αυξημένη αναπτυξιακή δραστηριότητα είναι η κοινότητα Μονιάτης καθώς και η ευρύτερη περιοχή Σαΐτα. Με τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων στην κοινότητα Μονιάτη να παρουσιάζει αυξητική τάση, το ενδιαφέρον της αγοράς για την περιοχή κατευθύνεται κυρίως προς οικόπεδα σε πευκόφυτους διαχωρισμούς οικοπέδων, τεμάχια με δυνατότητες ανάπτυξης, καθώς επίσης και για εξοχικές κατοικίες.
 
Επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρείται επίσης και για σκοπούς ιδιοκατοίκησης, κυρίως λόγω της μετακίνησης νεαρών ζευγαριών στην ύπαιθρο. Ειδικότερα, οι χαμηλότερες τιμές των ακινήτων, το φυσικό περιβάλλον, η εγγύτητα με τη Λεμεσό και η δυνατότητα μετάβασης από και προς την πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και η λειτουργία νέων καταστημάτων όπως φαρμακεία, υπεραγορές και αρτοποιεία συγκαταλέγονται μεταξύ των παραγόντων που καθιστούν την περιοχή ελκυστική και στους οποίους αποδίδεται αυτή η εξέλιξη.
 
Πρόκειται για μία κοινότητα κτισμένη μέσα στο δάσος, στις παρυφές του Τροόδους στην οποία εντοπίζονται μονοπάτια της φύσης, ιστορικές εκκλησίες, οργανωμένα πάρκα και άλλα αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης ενώ παράλληλα, λειτουργούν διάφορες παραδοσιακές ταβέρνες και αγροτουριστικά καταλύματα. Στον Μονιάτη λειτουργεί επίσης, από το 2017, η «Αφετηρία» το πρώτο κέντρο μεταθεραπευτικής στήριξης του ΠΑΣΥΚΑΦ, το οποίο παρέχει υπηρεσίες, μέσα από συγκεκριμένα εξιδεικευμένα προγράμματα, σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει τις θεραπείες τους και βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης και επανένταξης.
 
Σχεδιασμοί για γαστρονομική σχολή
Παράλληλα, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τη δημιουργία γαστρονομικής σχολής στον Μονιάτη, σε έκταση που έχει ήδη μισθωθεί στην περιοχή Σαιττά. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, Κώστα Χαμπιαούρη, το κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στις €600,000 ενώ εκτιμάται πως θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην περιοχή, καθώς περισσότερα άτομα και ιδίως φοιτητές πιθανόν να επιλέξουν να κατοικήσουν στο χωριό. Με την αύξηση της ζήτησης για φοιτητική κυρίως στέγη, αναμένεται ότι η αξία της γης στο χωριό και τη γύρω περιοχή θα σημειώσει αύξηση.
 
Ευκαιρίες επένδυσης για όλα τα πορτοφόλια
Την ώρα που ο ρυθμός ανάπτυξης στην κοινότητα Μονιάτη κινείται ανοδικά, η Altamira προχώρησε σε ειδική εκστρατεία, μέσα από την ηλεκτρονική της πλατφόρμα www.altamirarealestate.com.cy, διαθέτοντας προς πώληση ένα ευρύ φάσμα ακινήτων στην περιοχή με τιμές που αρχίζουν από μόλις €10,000. Το IN Business ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της εταιρείας και παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά και τις ενδεικτικές τιμές πώλησης των πιο ελκυστικών επενδυτικών ευκαιριών.

Τεμάχιο γης μόλις €10,000
Στην ενδεικτική τιμή των €10,000 διατίθεται προς πώληση χωράφι σε ζώνη προστασίας έκτασης 5.017 τ.μ., σε απόσταση 850 μέτρων περίπου από το κέντρο του χωριού. Το χωράφι, έχει ακανόνιστο σχήμα και βρίσκεται σε ύψωμα με θέα το χωριό.
 
Επενδυτική ευκαιρία κατάλληλη για διαχωρισμό οικοπέδων
Ταυτόχρονα, τέσσερα οικιστικά χωράφια συνολικής έκτασης 27.094 τ.μ, διατίθενται επίσης, προς πώληση έναντι της συνολικής ενδεικτικής τιμής του €1.140.000. Πρόκειται για μοναδική επενδυτική ευκαιρία, καθώς τα χωράφια αποτελούν μια ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία διαχωρισμού σε 19 οικόπεδα. Το τεμάχιο βρίσκεται 1.5 χιλιόμετρο βορειοδυτικά από τον πυρήνα του χωριού κοντά στο δρόμο που συνδέει τον Μονιάτη με τις Πάνω Πλάτρες, σε πολύ μικρή απόσταση από τα γραφικά χωριά της περιοχής και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.
 
Οικόπεδα από €55.000
Ακόμη, αριθμός οικιστικών οικοπέδων διατίθενται προς πώληση με τις ενδεικτικές τιμές να αρχίζουν από €55.000 και να φθάνουν τις €245.000, με την πλειοψηφία τους να κυμαίνεται γύρω στις €150.000.

Συγκεκριμένα, πολύ κοντά στο κέντρο του χωριού πωλείται οικιστικό οικόπεδο έκτασης 838 τ.μ. στην ενδεικτική τιμή των €55.000. Το οικόπεδο, το οποίο διαθέτει ορθογώνιο σχήμα και επιφάνεια με κλίση, βρίσκεται εντός της πολεοδομικής ζώνης Η6α με ανώτατο συντελεστή δόμησης 25%.

Προς πώληση διατίθεται επίσης οικιστικό οικόπεδο, συνολικής έκτασης 2.630 τ.μ., έναντι της ενδεικτικής τιμής των €210.000. Το οικόπεδο διαθέτει εντυπωσιακή θέα και βρίσκεται 1.5 χιλιόμετρο ανατολικά από το κέντρο του Μονιάτη. Έχει βορειανατολική κλίση, ενώ εμπίπτει εντός παραθεριστικής ζώνης Π2 με συντελεστή δόμησης 10%.
 
Μεγάλο οικιστικό οικόπεδο με πανοραμική θέα
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση μεγάλου οικιστικού οικοπέδου, το οποίο διατίθεται έναντι της ενδεικτικής τιμής των €687.000. Το οικόπεδο έχει συνολικό εμβαδό 12.987 τ.μ., απολαμβάνει πανοραμική θέα προς την γύρω περιοχή ενώ βρίσκεται περίπου 1,350 μέτρα βορειοανατολικά από το κέντρο του χωριού και 750 μέτρα δυτικά από τον κύριο δρόμο Τριμίκλινης – Αμιάντου. Το τεμάχιο εμπίπτει εντός της Οικιστικής ζώνης Η6α (55%) με ανώτατο συντελεστή δόμησης 25% και εντός της Ζώνης Παραθεριστικής Κατοικίας Π2 (45%) με ανώτατο συντελεστή δόμησης 10%.

Οικίες σε πευκώδη πλαγιά από €200.000
Επιπρόσθετα, διατίθενται προς πώληση δύο κατοικίες. Η πρώτη αφορά ανεξάρτητη διώροφη κατοικία, η οποία πωλείται έναντι της ενδεικτικής τιμής των €440.000. Βρίσκεται σε μια πευκώδη πλαγιά του χωριού με θέα της ευρύτερης περιοχής, 250 μέτρα περίπου από το κέντρο της κοινότητας. Κτισμένη το 2012 σε τεμάχιο συνολικής έκτασης 1.364 τ.μ., το ακίνητο είναι υψηλών προδιαγραφών και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Η κατοικία διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και αποτελείται από κλειστούς χώρους με εμβαδόν 260 τ.μ. και καλυμμένες βεράντες 100 τ.μ.. Διαθέτει επίσης, ανέσεις όπως σοφίτα και ιδιωτική πισίνα, υπόστεγο με ψησταριά και επιπρόσθετη βοηθητική οικοδομή.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ανεξάρτητη διώροφη κατοικία με ημιυπόγειο που πωλείται έναντι της ενδεικτικής τιμής των €200.000. Βρίσκεται σε μία πευκώδη πλαγιά του χωριού, 800 μέτρα περίπου από το κέντρο της κοινότητας. Διαθέτει ευρύχωρους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.
 
 
 
 


Ακόμη πιο κοντά στην πόλη της Λεμεσού
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την υλοποίηση νέου έργου, ύψους €160 εκατ. που θα φέρει πιο κοντά τις ορεινές κοινότητες της Λεμεσού. Η κατασκευή του δρόμου, που θα είναι τετραπλής κυκλοφορίας, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καινοτομιών, ανισόπεδους κόμβους, γέφυρες και σήραγγες. Με την ολοκλήρωση του έργου, η όδευση του δρόμου θα είναι συνολικού μήκους 22.5 χιλιομέτρων. Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, σήραγγα μήκους 310 μέτρων στην περιοχή Σαϊττά, 6 κοιλαδογέφυρες, 11 υπέργειες και 6 υπόγειες διαβάσεις οχημάτων για σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με υπηρεσιακούς δρόμους, συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων. Το πρώτο εργοτάξιο για την Α’ Φάση του έργου αναμένεται να αρχίσει εντός του επόμενου τριμήνου.
 
Μετά από επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης της Altamira, το IN Business ενημερώθηκε πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους στο propertytender@cy.altamiraam.com το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με τους λειτουργούς εξυπηρέτησης, η διαδικασία υποβολής διεξάγεται μόνο διαδικτυακά αυτή την περίοδο στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζει η εταιρεία για την αντιμετώπισή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προσφορές τους, ακόμη και με χαμηλότερη τιμή από την ενδεικτική. Αφού τύχουν αξιολόγησης, τα ακίνητα κατακυρώνονται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με ακίνητα στην κοινότητα Μονιάτη καθώς και για άλλα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εταιρείας ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 8000 8200.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023