Altamira: Πωλούνται καλλιεργήσιμες εκτάσεις από €5.000

Σημαντικός αριθμός αγροτικών τεμαχίων σε κοινότητες της επαρχίας Λευκωσίας έχει διατεθεί τις τελευταίες μέρες προς πώληση από την Altamira μέσα από την ιστοσελίδα της www.altamirarealestate.com.cy, εκ των οποίων ορισμένα αποτελούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, πλούσιες σε ελαιόδεντρα.


Την ίδια ώρα, εκτός από ελαιώνες, στις υπόλοιπες επαρχίες εντοπίζονται επενδυτικές ευκαιρίες για τεμάχια με εύφορο έδαφος τα οποία καλλιεργούνται με διάφορα είδη όπως εσπεριδοειδή, πατάτες, χαρουπιές και αμυγδαλιές. 

 

Διαβάστε ακόμα: Μητρόπολη Κύκκου: Ετοιμάζει αίθουσα δεξιώσεων δίπλα από εκκλησία! (Photos)


Διαβάστε ακόμα: Ευγένιος Ευγενίου: H φυγή ξένων καταθέσεων δεν επηρέασε τις επενδύσεις


Διαβάστε ακόμα: Ανδρέας Γιασεμίδης: Η Κύπρος στις επιλογές ομίλων της Ινδίας

 


Ελαιώνες στη Λευκωσία από €5.000 


Στην επαρχία Λευκωσίας η Altamira διαθέτει προς πώληση εκτάσεις ελαιώνων που βρίσκονται στις περιοχές Αλάμπρας, Πέρα Ορεινής, Λυθροδόντα, Κλήρου, Μαλούντας και Φικάρδου, με τις ενδεικτικές τιμές να αρχίζουν από €5.000.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη διαδικασία της Altamira, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορές με χαμηλότερη τιμή από την ενδεικτική με το τεμάχιο γης να κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά. 

Το χαμηλότερο σε αξία τεμάχιο-ελαιώνας στη Λευκωσία αφορά γεωργικό χωράφι στην κοινότητα Κλήρου με εμβαδόν 1.227 τ.μ. και ενδεικτική τιμή €5.000.



Ωστόσο, το εν λόγω τεμάχιο διατίθεται ως ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα με δεύτερο εφαπτόμενο χωράφι συνολικής έκτασης 7.693 τ.μ. και ενδεικτική τιμή €30.000. Τα δύο ακίνητα διαθέτουν σημαντικό αριθμό ελαιόδεντρων και βρίσκονται σε απόσταση 2.5 χιλιομέτρων περίπου νοτιοανατολικά από το κέντρο της κοινότητας. 

Την ίδια ώρα, με ενδεικτική τιμή €28.000 διατίθεται προς πώληση στην κοινότητα Αλάμπρας γεωργικό τεμάχιο, εντός του οποίου υπάρχουν ελαιόδεντρα, συνολικής έκτασης 4.348 τ.μ.
 


Το κτήμα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2.7 χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο του χωριού, έχει ορθογώνιο  σχήμα και ομαλή επιφάνεια ενώ είναι περίκλειστο.

Ακολουθούν, με ενδεικτική τιμή €29.000 και €30.000 αντίστοιχα, γεωργικά χωράφια στο χωριό Πέρα Ορεινής και στην κοινότητα Λυθροδόντα. Το πρώτο αφορά τεμάχιο έκτασης 3.345 τ.μ.
 
 


Το δεύτερο γεωργικό χωράφι στον Λυθροδόντα έχει έκταση 2.100 τ.μ.  
 


Εντός και των δύο τεμαχίων υπάρχουν ελαιόδεντρα.

Στον Λυθροδόντα διατίθεται επίσης προς πώληση, με ενδεικτική τιμή €46.000, γεωργικό χωράφι έκτασης 7.693 τ.μ., με μεγάλο αριθμό ελαιόδεντρων, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων δυτικά από το κέντρο του χωριού. 
 

Οι ακριβότεροι ελαιώνες
Τα πιο ακριβά σε αξία αγροτεμάχια-ελαιώνες της Λευκωσίας βρίσκονται στις περιοχές Μαλούντας και Φικάρδου. Συγκεκριμένα, στη Μαλούντα διατίθεται προς πώληση χωράφι μεγάλης έκτασης με συνολικό εμβαδόν 16.389 τ.μ. και ενδεικτική τιμή €57.000.
 


Ο ακριβότερος ελαιώνας, ο οποίος διαθέτει μεγάλο αριθμό ελαιόδεντρων, βρίσκεται στο χωριό Φικάρδου και διατίθεται προς πώληση στην ενδεικτική τιμή των €77,000. Πρόκειται για δύο συνεχόμενα γεωργικά χωράφια, το συνολικό εμβαδόν των οποίων ανέρχεται σε 7.889 τ.μ.
 


Διαθέτουν ακανόνιστο σχήμα και έχουν ομαλή μορφολογία εδάφους ενώ ως ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα εφάπτονται δημόσιου δρόμου στο βόρειό τους σύνορο.
 


Αξίζει να σημειωθεί πως εντός των ακινήτων υπάρχει ισόγεια κατοικία η οποία ανεγέρθηκε το 2003 και βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο συντήρησης. Το εμβαδόν της κατοικίας ανέρχεται σε περίπου 50 τ.μ., διαθέτει καθιστικό/κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο και δωμάτιο ντους. 

Μεγάλες αγροτικές εκτάσεις στις επαρχίες 
Ευκαιρίες για αγορά εύφορων και καλλιεργήσιμων εκτάσεων εντοπίζονται και στις υπόλοιπες επαρχίες με τις επιλογές να διευρύνονται και πέραν των ελαιώνων. Συγκεκριμένα, το ακριβότερο εντοπίζεται στην κοινότητα Κούκλια της επαρχίας Πάφου.
 


Πρόκειται για οικιστικό χωράφι, με ενδεικτική τιμή €1.260.000, συνολικής έκτασης 18.228 τ.μ., το οποίο διαθέτει εύφορο έδαφος και καλλιεργείται με διάφορα εσπεριδοειδή δέντρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 980 μέτρα βορειοανατολικά του κέντρου της κοινότητας και περίπου 1.8 χλμ βορειοανατολικά του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Λεμεσού.

Στην ευρύτερη περιοχή του ακινήτου παρατηρείται έντονη οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια με την ανέγερση συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών. 

Από τις υπόλοιπες επαρχίες ξεχωρίζουν γεωργικό χωράφι, συνολικής έκτασης 19.399 τ.μ. στην κοινότητα Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού, το οποίο διατίθεται με ενδεικτική τιμή €87.000 και διαθέτει ελαιόδεντρα και χαρουπιές.
 

Οικιστικά χωράφια με αμυγδαλιές
Στη Λεμεσό εντοπίζονται επίσης, δύο συνεχόμενα οικιστικά χωράφια στην κοινότητα Φασούλα της επαρχίας Λεμεσού, στα οποία υπάρχουν αμυγδαλιές.
 


Τα εν λόγω ακίνητα έχουν εμβαδόν 3.665 τ.μ. και 1.875 τ.μ. αντίστοιχα και διατίθενται ως ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα με ενδεικτική τιμή €325.000
 


Στη Λάρνακα διατίθεται, με ενδεικτική τιμή €60.000, γεωργικό χωράφι στην κοινότητα Καλό Χωριό εντός του οποίου υπάρχουν χαρουπόδεντρα ενώ το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε οικιστική ζώνη.
 


Είναι συνολικής έκτασης 8.027 τ.μ., βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρα νότια του δρόμου Καλού Χωριού - Αγ. Άννας, διαθέτει ακανόνιστο σχήμα, επίπεδη επιφάνεια και είναι περίκλειστο.

Επιπρόσθετα, στο Λιοπέτρι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, διατίθεται  ακίνητο προς πώληση, με ενδεικτική τιμή €187.000.
 


Πρόκειται για τρία εφαπτόμενα γεωργικά χωράφια, συνολικής έκτασης 7.744 τ.μ.,  με εύφορο έδαφος τα οποία καλλιεργούνται με πατάτες. 

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου