Μητρόπολη Κύκκου: Ετοιμάζει αίθουσα δεξιώσεων δίπλα από εκκλησία! (Photos)

Η Ιερά Μονή Κύκκου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews, υπέβαλε αίτηση για χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση, με στόχο την ανέγερση αίθουσας δεξιώσεων στο Δήμο Λακατάμιας, στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο.

Με βάση τα στοιχεία της αίτησης, το καθαρό εμβαδό του χώρου ανέρχεται στα 23,449 τ.μ. με προτεινόμενους χώρους στάθμευσης στην αίτηση τους 419, εκ των οποίων οι 14 είναι για άτομα με προβλήματα αναπηρίας.
 
 

Διαβάστε ακόμα: Ευγένιος Ευγενίου: H φυγή ξένων καταθέσεων δεν επηρέασε τις επενδύσεις

 

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Πωλούνται καλλιεργήσιμες εκτάσεις από €5.000

 

Διαβάστε ακόμα: Ανδρέας Γιασεμίδης: Η Κύπρος στις επιλογές ομίλων της Ινδίας

 
Το εμβαδό της προτεινόμενης ανάπτυξης οι εργασίες της οποίας δεν έχουν αρχίσει, ανέρχεται σε 2,727 τ.μ. σε κτήριο δύο ορόφων συνολικού ύψους 10 μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την μελέτη της έκθεσης από το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων, κατέθεσαν θετικές απόψεις ο Αρχηγός της Αστυνομίας, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
Θετικά αλλά με κάποιους προβληματισμούς εκφράστηκε κατά πλειοψηφία και το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ναι μεν να εκφέρουν θετική άποψή, αλλά αυτό να γίνει με τρόπο που δεν θα προκαλεί οχληρία στην περιοχή, τόσο από τη λειτουργία της αίθουσας, όσο και από τη στάθμευση των οχημάτων.

Ο Δήμος να σημειωθεί δεν είναι το αρμόδιο όργανο για τη λήψη της απόφασης, αφού τον τελικό λόγο σε αυτές τις περιπτώσεις τον έχει πάντα το Τμήμα Πολεοδομίας.

Για το θέμα αυτό είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αντιδρούν έντονα οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν πως η προτεινόμενη ανάπτυξη θα επηρεάσει αρνητικά την καθημερινότητα τους και το βιοτικό τους επίπεδο. Για το σκοπό αυτό προβαίνουν ήδη σε παραστάσεις με σκοπό να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη ανάπτυξη.
Μιλώντας στο InBusinessNews η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα ανέφερε πως βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τους κατοίκους και σκοπεύει σύντομα να επαναφέρει το θέμα για συζήτηση στην Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά το ότι ο Δήμος δεν έχει την εξουσία να σταματήσει την προωθούμενη ανάπτυξη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολιτής Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος έχει γίνει κοινωνός των συγκεκριμένων αντιδράσεων, αλλά στην παρούσα φάση δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις.
 
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου