Elena Baturina: Γιατί θα χτίσει το Symbol Residence στη Λεμεσό

Στην Κύπρο για την τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου της high-end ανάπτυξης, Symbol Residence στη Λεμεσό, βρέθηκε η πλουσιότερη επιχειρηματίας της Ρωσίας. 

Η Elena Baturina μίλησε αποκλειστικά στο GOLD για την επένδυση στην Κύπρο, τις τελευταίες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες της και τη σημασία που δίνει στην ομαδική εργασία για την εξασφάλιση της επιτυχίας ενός επιχειρηματία.

Πώς αποφασίστηκε η κατασκευή του Symbol Residence στην Κύπρο;
Πρώτα απ 'όλα, επισκέπτομαι την Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια, γνωρίζω και αγαπώ το νησί. Τότε είδα το απίστευτα όμορφο κομμάτι γης, στο οποίο θα πργματοποιηθεί η κατασκευή, ακριβώς στη γραμμή της παραλίας. Έτσι, η ιδέα, τα σχέδια, η θέση, η ομάδα πίσω από το έργο - μου άρεσαν όλα και νομίζω ότι ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων είναι πολύ ελπιδοφόρος για το έργο.

Ποιες κυπριακές εταιρείες εκτός από την Cyfield συμμετέχουν στην κατασκευή του Symbol Residence;
Είναι πολλές. Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή αυτή είναι πολύ ισχυρή, συνεπώς συμμετέχουν όλοι οι τοπικοί εταίροι και εργολάβοι. Υπάρχουν αρχιτέκτονες που εποπτεύουν την κατασκευή και συμβάλλουν στον συντονισμό των εργασιών, υπάρχουν εταιρείες μηχανικών, επιθεωρητές ποιότητας, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα έργα πρόσοψης κλπ. 

Διαβάστε ακόμα: Έκλεψαν την παράσταση οι υφυπουργοί

 

Πρώτη επένδυση στις ΑΠΕ

Έχετε δραστηριοποιηθεί σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς. Εκτός από την ανάπτυξη της γης και τις κατασκευές, τι άλλο σας ενδιαφέρει;
Πολλά πράγματα. Ο επενδυτικός όμιλος διαθέτει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επιχειρήσεις στους τομείς της φιλοξενίας αλλά και της γεωργίας, ενώ επικεντρώνεται σε νέες τεχνολογίες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι ενδιαφέροντα και ελκυστικά όσον αφορά τις επενδύσεις.

Διαβάστε ακόμα: Invest Cyprus International Investment Awards

Πείτε μας περισσότερα για το έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κύπρο. Ποιες εταιρείες συνεργάζονται για αυτό:
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν το πρώτο επιχειρηματικό ενδιαφέρον που είχε ο Όμιλος στην Κύπρο, καθώς η ομάδα διερεύνησε για πρώτη φορά το νησί λόγω των αξιοσημείωτων συνθηκών για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Γενικά, το έργο αφορά την παραγωγή, χρήση και εμπορία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, αλλά στην Κύπρο, αναπτύσσεται ένα επιμέρους έργο, το οποίο επικεντρώνεται στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πελατών στις εγκαταστάσεις τους. Γνωρίζω ότι ο πρώτος πελάτης που χρησιμοποιεί αυτή τη λύση είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κρέατος. Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και όλα πάνε καλά.

Οι φιλανθρωπικές της δράσεις

Είστε ευρέως γνωστή και για φιλανθρωπικά έργα. Υπάρχουν σχέδια για να κάνετε κάτι αντίστοιχο εδώ στην Κύπρο;
Δημιούργησα το ίδρυμα BE OPEN το 2012 για να συμπεριλάβω όλα τα φιλανθρωπικά μου έργα και λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα και όχι σε ξεχωριστές χώρες. Μερικές φορές αναπτύσσουμε περιφερειακά γεγονότα ενώ ερευνάμε μια συγκεκριμένη πτυχή ενός σημαντικού θέματος, όμως ό, τι μπορούμε να αναπτύξουμε για την Κύπρο θα πρέπει να χωρέσει σε μια πολύ μεγαλύτερη παγκόσμια εικόνα.
 


Ποιες είναι οι τελευταίες σας φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες;
Πρόσφατα ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του δικού μας συστήματος ταξινόμησης για τα μαθήματα σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής που προσφέρονται από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί μας επέλεξαν τα πιο αποτελεσματικά και ελπιδοφόρα μαθήματα που είναι σε θέση να προσφέρουν τα μέγιστα οφέλη στους φοιτητές τους, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σύνολο κριτηρίων. Μας πήρε 4,5 χρόνια γυρίζοντας τον κόσμο με αυτή την έρευνα, και τώρα τα αποτελέσματα έχουν δημοσιοποιηθεί. Προς το παρόν, συστηματοποιούμε αυτά τα ευρήματα σε μια ενιαία βάση δεδομένων για να δημιουργήσουμε ένα είδος συστήματος πλοήγησης στον διαφορετικό κόσμο της δημιουργικής εκπαίδευσης. Θα χρησιμεύσει ως ένα εύχρηστο εργαλείο για όσους αναζητούν την τέλεια πορεία τους σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Και με τις ταχύτητες του σύγχρονου κόσμου, δεσμευόμαστε τώρα να το κρατούμε συνεχώς ενημερωμένο για να συμβαδίζουμε με τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Εκτός αυτού, προσπαθούμε να οργανώσουμε ετησίως ειδικά προγράμματα για δημιουργικούς νέους ανθρώπους σε διάφορα μέρη του κόσμου για να εξυπηρετήσουμε την κύρια αποστολή του BE OPEN, η οποία είναι να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς του σήμερα για να τους βοηθήσουμε να βρουν λύσεις για το αύριο. Πέρυσι, θεσπίσαμε έναν εθνικό διαγωνισμό για φοιτητές σχεδιασμού σε περίπου εκατό από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Στους νικητές απονεμήθηκαν χρηματικά έπαθλα, ενώ όλοι οι φιναλίστ κέρδισαν την προβολή στη βιομηχανία και υψηλότερες πιθανότητες για καλύτερη απασχόληση. Ενεπλέξαμε εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας που σχετίζεται με τον σχεδιασμό, προκειμένου να βοηθήσουμε να γεφυρωθεί το ατυχές χάσμα ανάμεσα στη «μάθηση και την απόκτηση».

Διαβάστε ακόμα: Ο χάρτης του τουρισμού στην ΕΕ σε data visualization

 

 

«Να μην φοβάστε τα λάθη και να κάνετε ομαδική δουλειά»

Ποια προσόντα νομίζετε ότι πρέπει να διαθέτουν οι άνθρωποι για να είναι επιτυχημένοι σε ό, τι κάνουν;
Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην φοβόμαστε να κάνουμε λάθη. Κάποιος πρέπει να είναι πρόθυμος να αφήσει τον εαυτό του να αποτύχει, να ανακάμψει, να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα και να προχωρήσει. Είναι επίσης σημαντικό να είσαι σε θέση να εργαστείς σε μια ομάδα. Οι άνθρωποι αγαπούν τις ιστορίες μοναδικής επιτυχίας, αλλά δεν πιστεύω σε αυτές - ανεξάρτητα από τις μεγάλες σου ιδιότητες και προσόντα, δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα μόνος σου. Ένας άνθρωπος πρέπει να είναι σε θέση να εργαστεί σε μια ομάδα, να είναι μέρος αυτής της ομάδας, να ξέρει πώς να εμπνεύσει και να οδηγήσει την ομάδα.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας