Έκλεψαν την παράσταση οι υφυπουργοί

Πάνω τους κατάφεραν να στρέψουν όλα τα βλέμματα των συμμετεχόντων στο 4o Cyprus International Investors Summit οι δύο υφυπουργοί της κυβέρνησης, Νατάσα Πηλείδου και Σάββας Περδίος. 

Οι υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, αντίστοιχα, έφεραν άλλο αέρα στο συνέδριο κατά τη διάρκεια παρουσιάσεων τους και συζήτησης που ακολούθησε, στο πλαίσιο πάνελ που ήταν αφιερωμένο στη ναυτιλιακή βιομηχανία και τον τουρισμό στην Κύπρο. Στο ίδιο πάνελ οι Mark O'Neil, President Columbia Shipmanagement και Andy Choy, President ICR Cyprus Group/ Property President Altira Macau and Mocha Clubs, σχολίασαν την εμπειρία που αποκόμισαν από τη χώρα μας.
 
Μπροστά σε μεγάλους διεθνείς επενδυτές εντυπωσίασαν, τόσο για τον τρόπο χειρισμού του αγγλικού λόγου, όσο και για τη γλώσσα του σώματος τους.
 
Με την άνεση και την αυτοπεποίθηση που είχαν στις ομιλίες τους, οι δύο υφυπουργοί πέρασαν στο ακροατήριο το μήνυμα ότι, πέραν του ότι είναι γνώστες του αντικειμένου τους, διακατέχονται και από μεγάλη σιγουριά αναφορικά με τους στόχους που έχουν θέσει, για τη στρατηγική του τουρισμού και την ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
 
 
Τα δύο φρέσκα πρόσωπα της κυβέρνησης καταφέρνουν να αγγίζουν το ακροατήριο τους σε κάθε τους δημόσια παρουσία, καθώς και την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο του Foreign Investors Roundtable, στο Προεδρικό- ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε μεγάλους ξένους επενδυτές και κυβέρνηση- οι δύο υφυπουργοί αποκόμισαν τα θετικότερα σχόλια. 
 
 
Κατά το 4o Cyprus International Investors Summit, αρχικά, η υφυπουργός Ναυτιλίας εξήγησε ότι η ναυτιλία είναι ιστορικά μία από τις πιο επιτυχημένες βιομηχανίες της Κύπρου, με τον 11ο μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως και 3ο στην ΕΕ.
 
 
Ο κ. O'Neil της Columbia Shipmanagement εξέφρασε ευχαρίστηση για την εμπειρία που έχει από τότε που μετακόμισε στην Κύπρο. Σχολίασε ακόμα τη φιλοξενία, τον καιρό και πώς ο αριθμός των γυναικών που εργάζεται είναι πολύ υψηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες.
 
Διαβάστε ακόμα: Invest Cyprus International Investment Awards
 
«Οι γυναίκες στην Κύπρο θέλουν πραγματικά να επιστρέψουν στην εργασία τους αφού γίνουν μητέρες. Στην Κύπρο οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στους γονείς και έτσι οι γυναίκες μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους», ανέφερε. Είπε επίσης ότι η πλειοψηφία των Κυπρίων είναι άκρως μορφωμένη.
 
 
Ο υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η Κύπρος δεν θα πρέπει να προσελκύει τουρίστες μόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και ότι ο στόχος είναι η ολόχρονη επισκεψιμότητα.
 
 
 
Ανέφερε επιπρόσθετα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις για απευθείας πτήσεις προς και από την Κύπρο με την ΕΕ, εστιάζοντας στην ανάγκη οι απευθείας πτήσεις να τεθούν σε εφαρμογή πολύ σύντομα.
 

Από την πλευρά του, ο κ. Choy ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις του κοινού, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που προσελήφθη για τα καζίνο στην Κύπρο είναι Κύπριοι, οι οποίοι έλαβαν την κατάλληλη εκπαίδευση για τις απαιτούμενες θέσεις, αντί να μεταφερθεί ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό από το Μακάο.

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα