E. Baturina: Ποια είναι η πλουσιότερη Ρωσίδα που επενδύει στη Λεμεσό

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Λεμεσό και γενικότερα την Κύπρο δίνει ο επενδυτικός όμιλος της Elena Baturina, της πλουσιότερης γυναίκας της Ρωσίας, με το Symbol Residence, το έργο υψηλής ανάπτυξης που θα ανεγερθεί στον Άγιο Τύχωνα.
 

 

Η επιλογή της Λεμεσού
Το έργο, το οποίο θα αποτελείται από 23 οικιστικές μονάδες και θα εκτείνεται σε πάνω από 7,000 τ.μ., θα διαθέτει μοναδική εσωτερική και εξωτερική δομή με ευρύχωρες βεράντες σε κάθε όροφο και ευελιξία σχεδίασης. 

 

Διαβάστε ακόμα: Στα συρτάρια σημαντικά νομοσχέδια για το Fund Industry

Διαβάστε ακόμα: Σταθερή στην ανταγωνιστικότητα η Κύπρος

 

Σημειώνεται ότι η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα €40 εκατ.

Στο πλαίσιο της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου η επιχειρηματίας είχε δηλώσει: «Η Λεμεσός είναι μια υπέροχη πόλη με πολλές δυνατότητες για κάθε είδους επένδυση. Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα οράματά μας εδώ, ξεκινώντας από αυτό το όμορφο αρχιτεκτονικό όραμα, το οποίο σύντομα θα γίνει πραγματικότητα και θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη διάκριση στον ορίζοντα της Λεμεσού».
 

 

Η περιουσία 1,2 δις. δολαρίων
Με τα περιουσιακά της στοιχεία να αγγίζουν το εντυπωσιακό ποσό του 1,2 δισ. δολαρίων, η Elena Baturina θεωρείται τα τελευταία χρόνια η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας. 
 

 

Ταυτόχρονα, συγκαταλέγεται στη θέση 1818 στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του 2019, ενώ είναι η μόνη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στη Ρωσία.
 

Είναι τόσο επιχειρηματίας όσο και φιλάνθρωπος. Έχοντας αποφοιτήσει από το Ινστιτούτο Διοίκησης της Μόσχας, η Baturina ξεκίνησε τις δραστηριότητές της και ίδρυσε την εταιρεία Inteco, η οποία γρήγορα έγινε μία από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, προσφέροντας ένα ευρύτατο βραβευμένο χαρτοφυλάκιο που επεκτάθηκε πέρα από τα σύνορα της Ρωσίας.

Κάτω από την κατεύθυνση της Baturina, η εταιρεία δημιούργησε σχέσεις με κορυφαίους διεθνείς αρχιτέκτονες. Μετά την πώληση της Inteco το 2011, ο επενδυτικός όμιλος της Elena Baturina συνέχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των επενδύσεων σε διεθνές επίπεδο, με το χαρτοφυλάκιο να κυμαίνεται από τον κλάδο υποδοχής τουριστών έως και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μηχανικής μεμβράνης και εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, καλύπτοντας την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Καζακστάν και τη Ρωσία. 
 

 

Ξενοδοχεία, ακίνητα και φιλανθρωπία
Είναι παντρεμένη με τον Yury Luzkhkov, ο οποίος ήταν για χρόνια (1992 – 2010) δήμαρχος της Μόσχας, και έχει δύο κόρες.

Διαθέτει ξενοδοχεία σε πόλεις όπως η Βιέννη και το Δουβλίνο, ακίνητα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 

 

Μεταξύ άλλων, η Baturina αγόρασε δύο εμπορικά ακίνητα στο Μπρούκλιν κοντά στο Barclays Center το 2015.

Το φιλανθρωπικό της ταμείο BE OPEN υποστηρίζει νέους σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, συγγραφείς και επιστήμονες.
 

 

Το 2018, η RE-Pro Group, εταιρεία συμφερόντων της Ρωσίδας επιχειρηματία ξεκίνησε το πρώτο έργο ESCO (Energy Services Company) στην Κύπρο. Το έργο συνίσταται στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας σε μία επιχείρηση ή σε μία παραγωγή. Όλες οι απαραίτητες τεχνολογικές λύσεις σχεδιάστηκαν από την εταιρεία σε συνεργασία με την κυπριακή εταιρεία Energy & Beyondi, θυγατρική του GDL Green Energy Group. Το πρώτο έργο που θα πραγματοποιηθεί θα είναι η βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παρασκευής τροφίμων, την Paradisiotis Ltd.
 


 

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame