Έπεσαν οι υπογραφές για νέο γήπεδο στη Λεμεσό

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Κολόσσι της Λεμεσού, το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές κατηγορίας 4 (ΕΛΙΤ) της UEFA, η οποία είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων, με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθη Γεωργιάδη, να κάνει λόγο για «ιστορική μέρα στον κυπριακό αθλητισμό».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΚΟΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «είναι ιστορική η σημερινή μέρα για τον κυπριακό αθλητισμό, είναι μια μέρα, την οποία περιμέναμε για δύο και πλέον δεκαετίες, για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των Λεμεσιανών φιλάθλων και όχι μόνο».

Συνεχίζοντας είπε πως «σήμερα αποδείχθηκε ότι όταν υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία όλα μπορούμε να τα πετύχουμε και όλοι μαζί μπορούμε να υπερπηδήσουμε τα όποια προβλήματα».

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ακόμα πως «ήταν ένα τεράστιο στοίχημα», για να προσθέσει ότι «το μήνυμα αυτής της επιτυχίας είναι ότι η επιμονή, προσήλωση στον στόχο και η συνεργασία πάντοτε φέρνει την αποστολή εις πέρας».

Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και τον Διευθυντή της Κοινοπραξίας CYFIELD NEOPHYTOU J.V, Γιώργο Χρυσοχό.

Κατά την υπογραφή, παρέστησαν επίσης τα Μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ Τάσος Προκοπίου, Αντώνης Νικολαΐδης, Λεόντιος Τσέλεπος, Καίτη Χατζηκυριάκου Λουκαϊδου, Μιχάλη Καυκαλιά, η Γενική Διευθύντρια Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινοπραξίας CYFIELD NEOPHYTOU J.V, Μιλτιάδης Νεοφύτου.

Γήπεδο κατηγορίας 4 (ΕΛΙΤ) της UEFA
Το έργο, ανέφερε, θα κοστίσει περίπου €31.333.000 και θα είναι χωρητικότητας 13.000 θέσεων, ενώ θα ανεγερθεί στην κοινότητα Κολοσσίου, μεταξύ των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού, Τάσου Ισαάκ και του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου.

Το γήπεδο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές κατηγορίας 4 (ΕΛΙΤ) της UEFA, η οποία είναι η ψηλότερη κατηγορία ποδοσφαιρικών γηπέδων. Δηλαδή θα μπορεί να φιλοξενεί οποιοδήποτε ευρωπαϊκό αγώνα των πρωταθλημάτων “UEFA Champions League” και “UEFA Europa League”, καθώς επίσης και άλλους διεθνείς αγώνες. 

Θα διαθέτει όλους τους χώρους, εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις ενός σύγχρονου σταδίου. Θα διαθέτει στέγαστρο που καλύπτει 100% τις θέσεις, θα διαθέτει τέσσερις μονάδες αποδυτηρίων, όλους τους απαιτούμενους χώρους των ΜΜΕ, θέσεις επισήμων, κλειστούς χώρους επισήμων, εγκαταστάσεις προσβάσεις και θέσεις για ΑΜΕΑ, Σύστημα Κλειστού Κυκλώματος Παρακολούθησης, καφετέριες - κυλικεία, καταστήματα-μπουτίκ και βοηθητικά γήπεδα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας