Woolworth Properties: €44 εκατ. από την πώληση τριών ακινήτων

Στα €44 εκατ. ανήλθαν τα έσοδα της Woolworth Properties από την πώληση τριών ακινήτων σε τρίτα μέρη τον Φεβρουάριο του 2018. Σύμφωνα με την έκθεση εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων του Συγκροτήματος, τα τρία ακίνητα είναι το κατάστημα Superhome στο Στρόβολο, ο Πύργος Σιακόλα στην παλιά Λευκωσία και το πολυκατάστημα Απόλλων στη Λεμεσό. Σε σχέση με το ιστορικό κόστος έχει πραγματοποιηθεί σημαντικό κέρδος, ενώ με την ολοκλήρωση των πωλήσεων επιτεύχθηκε περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού και ενίσχυση της ρευστότητας του Συγκροτήματος.

Παράλληλα, το Συγκρότημα μέσω της θυγατρικής Limassol beach & Seaview Properties, μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής του για αύξηση της αξίας των ακινήτων του, έχει προβεί σε μελέτη ως προς την προοπτική ανέγερσης πολυώροφου κτηρίου με πολυτελή διαμερίσματα σε ιδιόκτητο κτήμα, σε παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού. Έχει ήδη υποβληθεί αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας.

Παράλληλα, η Cyprus Limni Resorts and GolfCourses εξασφάλισε τον Αύγουστο τις τροποποιητικές πολεοδομικές άδειες του master plan για το έργο, που τώρα συμπεριλαμβάνουν και άδεια για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων υψηλών προδιαγραφών δυναμικότητας έως 160 δωματίων. Η εταιρεία προχωρεί τώρα με τις απαραίτητες ενέργειες για εξασφάλιση των αντίστοιχων αδειών για τον διαχωρισμό του master plan καθώς και για τις άδειες, πολεοδομικές και οικοδομικές που χρειάζονται για τα επιμέρους στοιχεία του έργου.

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 παρουσίασαν μειωμένα δικαιώματα χρήσης ακινήτων και άλλα εισοδήματα κατά 26%, με αποτέλεσμα αυτά να ανέλθουν σε €2.844.000, από €3.864.000 το 2017. Το καθαρό κέρδος ανέρχεται €762.000, από €739.000 την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας