Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Αυτά τα έργα αναβαθμίζουν τις ορεινές κοινότητες

Σημαντικό κομμάτι του συνολικού κονδυλίου €5 εκατ. που θα διατεθεί από τον προϋπολογισμό του 2018 για άμεση υλοποίηση μικρών αναπτυξιακών έργων αφορά τη βελτίωση, τον εξωραϊσμό και την αναβάθμιση των ορεινών κοινοτήτων, με βελτιώσεις δρόμων και κατασκευή/βελτίωση πεζόδρομων, πλατείες, κατασκευή και βελτίωση πάρκων.

Τη διάθεση του συγκεκριμένου κονδυλίου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Διαβάστε ακόμα: Υπόθεση MIG: Οδηγός και για τις άλλες προσφυγές δισεκατομμυρίων;

Ασκάς, Παλαιχώρι και Κλήρου
Από το €1,23 εκατ. που θα διατεθεί για τη Λευκωσία, μεγάλο μέρος θα διατεθεί για ώριμα έργα δημοφιλών ορεινών περιοχών. Γύρω στις €60,000 θα διατεθούν για κατασκευή λιθόστρωτου στον Ασκά, ενώ €22,400 θα δοθούν για βελτιώσεις δρόμων και πιο συγκεκριμένα για τοίχο αντιστήριξης στην εν λόγω κοινότητα.

Εντός της κοινότητας Γουρρίου θα γίνει επίστρωση με ασφαλτικό σκυρόδεμα δρόμων αξίας €25,000, ενώ €27,000 θα κοστίσει η κατασκευή πεζοδρομίων και το ασφαλιστικό σκυρόδεμα στο Καμπί Φαρμακά.

Ποσό €25,000 θα διατεθούν για την ασφαλτόστρωση δρόμων εντός της κοινότητας Κλήρου, €47,100 για εξωραϊσμό πάρκου στο Παλαιχώρι, την ώρα που €40,000 θα δοθούν για αποπεράτωση του κοινοτικού πάρκου στα Λειβάδια Πιτσιλιάς.

Διαβάστε ακόμα: Φοιτητικά διαμερίσματα: Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων

Πλάτρες, Αγρός και Φοινί
Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στις ορεινές περιοχές της Λεμεσού. Στις €50,000 ανέρχεται το κονδύλι για τη δεύτερη φάση εξωραϊσμού παραπόταμου σε κοινοτικό πάρκο των Κάτω Πλατρών, ενώ €20,000 και €25,000 θα δοθούν για κατασκευή λιθόστρωτου και μονοπατιού αντίστοιχα στην κοινότητα των Πάνω Πλατρών.

Για τη διαμόρφωση πλατείας στο κέντρο του Αγίου Ιωάννη Αγρού θα διατεθούν €45,000 (€30,000 για εξωραϊσμό χώρων και €15,000 για πεζοδρόμους), για βελτίωση του οδικού δικτύου σε δρόμο εντός του Αγρού θα δοθούν €17,000, ενώ για αντικατάσταση στέγης και επισκευές τοιχοποιίας στο Κέντρο Νεότητος του Φοινιού θα δοθούν €20,000.

€40,000 θα στοιχίσει η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και η επένδυση με πέτρα σε δρόμο εντός της κοινότητας Μονιάτη, την ώρα που από €10,0000 η βελτίωση οδικού δικτύου σε δρόμο εντός της κοινότητας Πελενδρίου και της κοινότητας Βάσας Κελλακίου.

Διαβάστε ακόμα: Πώς επηρεάζεται η Κύπρος από το τουρκικό κραχ

Κάτω Δρυς, Αγίοι Βαβατσινιάς και Ορά
Στις €150,000 ανέρχεται το κονδύλι για αποκατάσταση/αναπαλαίωση του παλιού Παρθεναγωγείου που θα χρησιμοποιηθεί για διάφορες χρήσεις, κυρίως πολιτιστικές, στον Κάτω Δρυ της επαρχίας Λάρνακας, ενώ €20,000 θα δοθούν για ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας.

Εξάλλου, €50,000 θα στοιχίσει η βελτίωση του κοινοτικού κτηρίου στην Ορά και από €20,000 η βελτίωση δρόμων και η βελτίωση του υφιστάμενου γηπέδου futsal στην Βαβατσινιά. Παράλληλα, €20,000 θα διατεθούν για την κατασκευή λιθόστρωτου στη Λάγια και €10,000 για την κατασκευή επίσης λιθόστρωτου στους Αγίους Βαβατσινιάς.

Τάλα και Κελοκέδαρα
Όσον αφορά την Πάφο, €100,000 θα διατεθούν για συνεισφορά της πρώτης φάσης της κεντρικής πλατείας στον πυρήνα της Τάλας και €50,000 για λιθόστρωση δρόμου εντός του πυρήνα της Φιλούσας Κελοκεδάρων (δ’ φάση).

Ταυτόχρονα, €100,000 θα στοιχίσει ο εξωραϊσμός στην πλατεία του χωριού Φοίτη.

Δειτε Επισης

Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)
INDEX: Η Λάρνακα είναι το ανερχόμενο hotspot για επενδυτές και αγοραστές κατοικιών
Altamira Real Estate: 300+ αγροτεμάχια από €2 το τετραγωνικό μέτρο
AstroBank: Προς πώληση ημιτελής κατοικία, οικιστικά και εμπορικά ακίνητα
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες για το μουσείο Λεμεσιανού Καρναβαλιού (photos)
Ετοιμοπαράδοτες κατοικίες και διαμερίσματα παρουσιάζει η Altamira Real Estate
CYENS: Εντυπωσιάζει η αποκατάσταση της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας (photos)
Ολοκλήρωση αντιπλημμυρικού έργου από την Cyfield στους Αγίους Ομολογητές
Επίσημη πρώτη παρουσίαση για την εταιρεία ανάπτυξης γης Shuna Group