Συνεργασία Κτηματολογίου και Survey of Israel

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας έχει υπογράψει στις 18.8.2010 συμφωνία συνεργασίας με την αντίστοιχη Υπηρεσία του Ισραήλ Survey of Israel σε θέματα Χωρομετρίας, Υδρογραφίας, Γεωδαισίας, Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών - “GIS”, Remote Sensing κ.ά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Υπηρεσία Survey of Israel, ανταποκρινόμενη θετικά, δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία με το Τμήμα Κτηματολογίου σε επιμέρους θέματα που αφορούν τη Χωρομετρία, Χαρτογραφία, Υδρογραφία, Γεωδαισία, Φωτογραμμετρία, το Κτηματολόγιο και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών.

Για τον σκοπό αυτό, η Υπηρεσία Survey of Israel πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στα γραφεία του Τμήματος Κτηματολογίου μεταξύ 4 - 6 Ιουνίου 2018 για συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων. Η Ισραηλινή αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Γενικό Διευθυντή, την προσωπική του βοηθό, τον Διευθυντή Γεωπληροφορικής και τη Διευθύντρια Κτηματολογίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν επιτόπου συναντήσεις και παρουσιάσεις στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, καθώς και στους Κλάδους Χαρτογραφίας, Γεωδαισίας και Υδρογραφίας, Χωρομετρίας και Διαχείρισης και Υποστήριξης του Συστήματος Πληροφοριών Γης.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έδαφος συνεργασίας στα πλείστα θέματα που συζητήθηκαν.  Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία, εμβαθύνοντας περαιτέρω σε συγκεκριμένα θέματα, προς αποκόμιση κοινού οφέλους, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας των δύο Κυβερνήσεων για συνεργασία.

Ο Γενικός Διευθυντής του Survey of Israel, Ronen Regev, ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, Ανδρέα Σωκράτους, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για το πολύ ψηλό επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο, το οποίο παρατηρείται στο Τμήμα Κτηματολογίου και απηύθυνε πρόσκληση για επίσκεψη στο Ισραήλ, αντίστοιχης ομάδας ανώτερων στελεχών, για συνέχιση της συνεργασίας.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας