Το κλειδί της επιτυχίας και επιβίωσης για τις επιχειρήσεις

InBusinessNews  02/06/2021 14:12
Το κλειδί της επιτυχίας και επιβίωσης για τις επιχειρήσεις

Το κλειδί της επιτυχίας και επιβίωσης για τις επιχειρήσεις

InBusinessNews  02/06/2021 14:12

Άλλαξε άρδην ο ρόλος των κυπριακών εταιρειών τεχνολογίας, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, καθώς οι κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν κατανοήσει πως η επιβίωσή τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την χρήση της τεχνολογίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης ενώπιον του 11ου ICT Conference & Exhibition-Tech Revolution εξάχθηκε το συμπέρασμα πως η εξέλιξη, ανάπτυξη και επιβίωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υιοθέτηση της τεχνολογίας και την εκπαίδευση των πολιτών για χρήση των τεχνολογικών εργαλείων.

Διαβάστε ακόμη: 

Κ. Κόκκινος: Η Κύπρος μπορεί να καταστεί tech hub

H ψηφιακή μεταμόρφωση πρέπει να είναι αμφίδρομη

B. Αργυριάδης: Αλλάζει άρδην τις δραστηριότητές μας το 5G

Σ. Πλέσσας: H διαδρομή του καταναλωτή δεν είναι linear

Η εξέλιξη ήταν και θα είναι μέρος της καθημερινότητας και η ανάγκη για τεχνολογία αποτελεί μονόδρομο, ανέφερε ο Πάνος Κυριακίδης, Commercial Manager της eBOS Technologies, υπογραμμίζοντας πως η ψηφιακή μετάλλαξη αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας και επιβίωσης για τις επιχειρήσεις. Σημείωσε πως παρατηρείται έλλειψη εμπειρογνωμόνων στην Κύπρο, καθώς και η ύπαρξη τεχνολογικού αναλφαβητισμού. Πρόσθεσε πως θα πρέπει η εξέλιξη θα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους.

Αναφερόμενος στις μεθόδους που θα πρέπει να υιοθετήσουν οι επιχειρήσεις, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε πως θα πρέπει να καλλιεργηθεί η κατάλληλη κουλτούρα και εκπαίδευση για εφαρμογή τεχνολογιών. Παράλληλα, θα πρέπει να αποδεχτούν την αλλαγή και την τεχνολογία για να μετεξελιχθούν.

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως ρόλος των κυπριακών επιχειρήσεων τεχνολογίας έχει διευρυνθεί, καθώς παρέχουν συμβουλές προς τις επιχειρήσεις για την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνολογικών προϊόντων και λύσεων ώστε να γίνει η ζωή τους πιο εύκολη και να μειωθεί το κόστος τους.

Μετασχηματισμός δεν είναι μια ορολογία που ανακαλύψαμε τώρα σημείωσε Τρύφων Παπάζογλου, Country Manager της SoftOne Technologies Ltd, προσθέτοντας πως ο μετασχηματισμός άρχισε εδώ και 30 χρόνια. Τόνισε πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακό μετασχηματισμό, έχοντας κατά νου τις δραστηριότητες και διαδικασίες τους, ώστε να είναι σε θέση να επιβιώσουν στη νέα πραγματικότητα.

Κληθείς να απαντήσει πώς θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις η ψηφιακή μεταμόρφωση, ο κ. Παπάζογλου σημείωσε πως μέχρι πρότινος όλοι οι μεγαλομεσαίοι οργανισμοί ήταν δομημένοι με βάση την νοοτροπία της δεκαετίας του 1980, όπου υπήρχαν δαιδαλώδη συστήματα διαχείρισης. Πρόσθεσε πως είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει η νοοτροπία του οργανισμού. Μέσω της τεχνολογίας καθοδηγείται ο οργανισμό προς τις ροές που αποφάσισε κεντρικά η διεύθυνση.

Επίσης, ο κ. Παπάζογλου σημείωσε πως η ψηφιακή μεταμόρφωση είναι μια on going διαδικασία η οποία δεν σταματά ποτέ.

Σημαντικά βήματα προς τα εμπρός έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανέφερε ο Χρήστος Τάττης, Senior Commercial Manager της NetU Group, υπογραμμίζοντας πως η όλη διαδικασία της ψηφιακής μεταμόρφωσης έχει πάρει ουσία μέσω του Υφυπουργείου, οι εταιρείες τεχνολογίας είναι έτοιμες να συνδράμουν, ενώ το κοινό έχει πλέον κατανοήσει την ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Πρόσθεσε πως υπάρχει τεχνολογικός αναλφαβητισμός και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες έχουν κατανοήσει την ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό, υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι να αποκτηθούν οι δεξιότητες από το εργασιακό προσωπικό.

Αναφερόμενος στο πώς μπορούν να συμβάλουν οι κυπριακές εταιρείες τεχνολογίας, ο κ. Τάττης σημείωσε πως η κάθε εταιρεία με την γκάμα των προϊόντων και λύσεων που διαθέτουν, συμβάλλουν σημαντικά στην υιοθέτηση της τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις. Πρόσθεσε πως υποχρέωση των εταιρειών είναι να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις τάσεις που επικρατούν διεθνώς, ενώ υπάρχει τάση από τις κυπριακές εταιρείες τεχνολογίας να διαδραματίζουν και τον ρόλο του συμβούλου για την υιοθέτηση των πιο κατάλληλων προϊόντων και λύσεων από τις επιχειρήσεις.

Την συζήτηση συντόνισε ο Παύλος Κορονής, CEO της Getforward.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας