Αντιμετώπιση Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας

Η Infocredit Professional Education (IPE) παρουσιάζει το διαδικτυακό σεμινάριο «Αντιμετώπιση Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας», επίπεδο 2.Η ανάγκη για όσο το δυνατό καλύτερη και ενδελεχή διαχείριση των κινδύνων που ενδέχεται να κρύβουν οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές με πελάτες/συνεργάτες, είναι ολοένα και πιο επιτακτική για το χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και για τους δικηγόρους,  λογιστές και άλλους επαγγελματίες οι οποίοι εμπίπτουν κάτω από τον όρο « εποπτευόμενες οντότητες».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να καλύψει τις πρόσφατες αλλαγές τις πρόνοιες της νομοθεσίας σχετικά με την Παρεμπόδιση και Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες αλλά και τις αλλαγές με την εφαρμογή της 5ης και 6ης Ευρωπαϊκής Οδηγίας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα εξεταστούν οι Οδηγίες των κύριων Εποπτικών Αρχών, καθώς και οι διαδικασίες που πρέπει να τηρούν  οι εποπτευόμενες οντότητες σε σχέση με τα  μέτρα δέουσας επιμέλειας. Θα ακολουθηθεί προσέγγιση με βάση το ρίσκο, κάνοντας ανάλυση και συζήτηση πάνω σε πρόσφατες εξελίξεις. Επίσης θα εξεταστούν  τα κύρια καθεστώτα οικονομικών κυρώσεων σε Ευρώπη, Ενωμένα Έθνη και ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, θα γίνει συζήτηση και αναφορά στην ασφάλεια πληροφοριών.

Πέραν τούτων  το σεμινάριο θα καλύψει τους κινδύνους που προέρχονται από την χρήση των κρυπτονομισμάτων  όπως αυτοί έχουν εντοπιστεί από την Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης  (FATF) και πως η Ε.Ε. προσπαθεί να διαχειριστεί αυτούς τους κινδύνους μέσα από τις οδηγίες της.

Θα δοθούν επίσης πληροφορίες που αφορούν τρόπους δράσεις εγκληματιών και πως αυτοί εκμεταλλεύονται αδυναμίες του χρηματοοικονομικού συστήματος με σκοπό να διοχετεύσουν χρήματα που προέρχονται από παράνομες ενέργειες. Προς τον σκοπό τούτο θα παρουσιαστούν και πραγματικά παραδείγματα υποθέσεων  ξεπλύματος παράνομού χρήματος τα οποία διερευνήθηκαν τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε διεθνές. Επίσης  θα επεξηγηθεί η τεχνολογία «Passport Check» με την οποία οι επαγγελματίες μπορούν να αναγνωρίσουν πιθανώς παραποιημένα και πλαστά διαβατήρια ενώ παράλληλα θα δοθούν και συμβουλές βέλτιστων πρακτικών.

Η πλήρης παρακολούθηση του διαδικτυακού σεμιναρίου ισοδυναμεί με 6 μονάδες (CPD).

Για όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες και διαδικτυακή εγγραφή, πατήστε εδώ.

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τα διαδικτυακά σεμινάρια της Infocredit Professional Education (IPE) επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ipe.com.cy, ή στο τηλ. 22398221/22398222  ή ηλεκτρονικά στο info@ipe.com.cy.

Η Infocredit Professional Education (IPE) είναι εγκεκριμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης από την ΑνΑΔ και αποτελεί μέρος του κορυφαίου παρόχου λύσεων κανονιστικής συμμόρφωσης και πιστωτικού κινδύνου  Infocredit Group.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας