Τα Έξυπνα Σπίτια έφθασαν στην Κύπρο από τη NEDECO Electronics Ltd

Παρακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις που έφερε η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, η NEDECO Electronics Ltd εισήγαγε στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Cockpit Σλοβενίας, ένα καινοτόμο σύστημα αυτοματισμού για σπίτια και γραφεία, προτείνοντας στο κυπριακό κοινό έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο έξυπνο και λειτουργικό. 

Το σύστημα αποτελείται από μία πλειάδα λειτουργικών μονάδων και αισθητήρων, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγχει μέσα από την οθόνη του smart phone ή tablet του, απ’ όπου και να βρίσκεται, τον οικιακό φωτισμό, τις ηλεκτρικές συσκευές, τον θερμοσίφωνα, τα ηλεκτρικά blinds, τις ηλεκτρικές γκαραζόπορτες, όπως επίσης κλιματιστικές μονάδες, αισθητήρες κίνησης –θερμοκρασίας– φωτισμού, θερμοστάτες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου κτλ. καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού.
 
Το Cockpit χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία Z - Wave Plus που θεωρείται η κορυφαία σε τέτοια συστήματα, με πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τεχνολογιών. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ενσύρματα συστήματα αυτοματισμού, μπορεί να εγκατασταθεί σε νέα αλλά και υφιστάμενα σπίτια και γραφεία, χωρίς να χρειάζεται ειδική καλωδίωση ή άλλες πρόνοιες, κάτι που το καθιστά πιο οικονομικό.
 
Οι επισκέπτες της έκθεσης «Ιδανική Κατοικία 2019» στην οποία συμμετείχε η NEDECO Electronics Ltd, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς λειτουργεί το σύστημα αυτοματισμού Cockpit, αλλά και να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματά του. Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της NEDECO Electronics Ltd κ. Λουκιανός Ράφτης, «το κοινό επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την τεχνολογία Smart Home, η οποία συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου, πόρων και ενέργειας και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας. Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών στην Κύπρο την εντάσσουν στην καθημερινότητά τους, επιλύοντας σημαντικά προβλήματα, όπως το πότισμα του κήπου κατά την απουσία τους και το θέμα της ασφάλειας».
 
Το κοινό της Έκθεσης είχε επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της εταιρείας για ένα σύστημα αυτοματισμού Cockpit αξίας €500. Ανάμεσα στους 600 συμμετέχοντες, τυχερός αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντίνου από Λευκωσία.
 

Η NEDECO Electronics Ltd αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα παροχής έξυπνων τεχνολογικών λύσεων και αξιόπιστο πάροχο εξοπλισμού δικτύων και τηλεπικοινωνιών για δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κύπρο. Ως ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος εισαγωγέας και μεταπωλητής των τηλεπικοινωνιακών κέντρων της
γαλλικής εταιρείας-κολοσσού Alcatel-Lucent Enterprise στην Κύπρο, η NEDECO Electronics Ltd συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με την Αστυνομία Κύπρου, την Εθνική Φρουρά, την KPMG Cyprus, τη Unicars, τα Αρτοποιεία Ζορπάς, τη CYTA, την Epic και με πολλές άλλες μικρομεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας