Σε τεντωμένο σχοινί η εργασιακή ειρήνη στον τραπεζικό τομέα

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η εργασιακή ειρήνη στον τραπεζικό τομέα, με το αποτέλεσμα που θα προκύψει μέσα από τις επαρχιακές συνελεύσεις που συγκάλεσε η ΕΤΥΚ να χαρακτηρίζεται ως καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία των πραγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΥΚ συγκάλεσε τις επαρχιακές συνελεύσεις προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για τις εξελίξεις στην Ελληνική Τράπεζα, υπό το πρίσμα της δυστοκίας που προκύπτει στην ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και της απόφασης της τράπεζας να προχωρήσει σε πλεονασμούς προσωπικού, προς επίτευξη του στόχου για μείωση του εργασιακού κόστους. Ταυτοχρόνως, η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων ζητεί από τα μέλη της να την εξουσιοδοτήσουν να λάβει απεργιακά μέτρα, όχι μόνο στην Ελληνική, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί από την ηγεσία της ΕΤΥΚ ως απαραίτητο.

Διαβάστε ακόμη:

Φορολογικό κίνητρο στις επιχειρήσεις για έρευνα και ανάπτυξη

Orthodoxou-BBT: Η συνεργασία φέρνει νέα δεδομένα σε Κύπρο και Ελλάδα

Κυριάκος Κόκκινος: Μόνο η αρχή η συνεργασία με την Amazon

Γιάννης Ιεροκηπιώτης: Ζούμε την άνθιση των artisan bakeries

Νέο επιχειρηματικό κέντρο έρχεται στη Λεμεσό

Εξάλλου, στο πλευρό της ΕΤΥΚ τάχθηκαν και οι συντεχνίες ΟΙΥΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, οι οποίες σε κοινή τους συνεδρία αποφάσισαν να στηρίξουν οποιοδήποτε μέτρο αποφασιστεί προς την κατεύθυνση προστασίας, όπως αναφέρουν, των εργασιακών συμφερόντων στην Ελληνική Τράπεζα.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, ΟΙΥΚ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ διαμηνύουν, μεταξύ άλλων, πως για τις ίδιες προέχει η «κατάληξη σε συμφωνία για ανανέωση και εναρμόνιση των συλλογικών συμβάσεων το συντομότερο δυνατό  και για αυτό τον λόγο  δεν αποδέχονται τη σύνδεση των πλεονασμών σε συνάρτηση με τις συζητήσεις που διεξάγονται για την ανανέωση και εναρμόνιση των όρων απασχόλησης της συλλογικής σύμβασης».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μήνυμα που απέστειλε χθες στο προσωπικό της Ελληνικής, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της τράπεζας Oliver Gatzke εξέφραζε την ξεκάθαρη ετοιμότητα της τράπεζας να συμβιβαστεί και να συμφωνήσει σε μια ολιστική λύση για όλες τις εκκρεμότητες, στη βάση μιας νέας συλλογικής σύμβασης, μέσω της οποίας θα εξασφαλιστούν όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε εδώ: Ελληνική: Έκκληση Gatzke προς ΕΤΥΚ να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις

Ταυτόχρονα, ο κ. Gatzke προέτρεπε το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας να προβληματιστεί για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το όλο θέμα η ΕΤΥΚ και κατά πόσο ο τρόπος αυτός είναι προς όφελος των ιδίων, αφού όπως σημείωνε, προφανώς δεν αναγνωρίζει το γεγονός ότι οι προκλήσεις είναι πραγματικές και πρέπει να επιλυθούν με εποικοδομητικό τρόπο.

«Επαναλαμβάνουμε τη βούληση και τη δέσμευση της τράπεζας να συζητήσουμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα και να καταλήξουμε σε κάποιο συμβιβασμό με πνεύμα διαφάνειας και συνεργασίας προς όφελος της τράπεζας, όλων των εργαζομένων της και όλων των ενδιαφερομένων μερών, αποφεύγοντας περιττές αντιπαραθέσεις. Ευελπιστούμε ειλικρινά ότι η ΕΤΥΚ θα επανεξετάσει την αρνητική της στάση και θα έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλή τη πίστη για μια νέα συλλογική σύμβαση που θα διασφαλίζει έναν υγιή και εύρωστο οργανισμό στο μέλλον και θα διαφυλάσσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας», τόνιζε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας.

Δειτε Επισης

Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης