Ελληνική: Εξετάζει για φέτος την πώληση χαρτοφυλακίου ΜΕΔ

Χρόνο και πόρους δέσμευσε η Ελληνική Τράπεζα το 2020 σε μια προσπάθεια να διαθέσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ωστόσο, λόγω της διαταραχής της αγοράς που προκλήθηκε από τα γεγονότα γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19), δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση μιας τέτοιας συναλλαγής εντός των αρχικών καθορισμένων χρονικών πλαισίων.

Όπως σημειώθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων για το 2020, η Τράπεζα παραμένει δεσμευμένη να επιταχύνει την απομόχλευση μέσω ανόργανων πωλήσεων και συνεχίζει να συνεργάζεται με τους συμβούλους της για να προετοιμάσει τη διάθεση ενός σημαντικού μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου.

Διαβάστε ακόμα:
Ελληνική: Γι’ αυτό έκανε ρεκόρ δανεισμού εν μέσω πανδημίας

Κέρδη €50,5 εκατ. για την Ελληνική Τράπεζα το 2020

Σαλπάρει και η MSC για Κύπρο

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πιθανότητα να προχωρήσει μια τέτοια συναλλαγή εντός του 2021 εξετάζεται, αναλόγως πάντα με τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς.

Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, η Τράπεζα προχώρησε στην εκτέλεση δύο μικρότερων συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων συνολικού ύψους €160 εκατ. συμβατικών χορηγήσεων με ακαθάριστη λογιστική αξία €50,5 εκατ. και λογιστική αξία €8,7 εκατ. που εξακολουθεί να υπόκειται σε συνήθεις, κανονιστικές και άλλες εγκρίσεις.

Πρόσληψη συμβούλων το 2021
Η Τράπεζα συνεχίζει να εργάζεται μαζί με τους συμβούλους της για εξέταση διαθέσιμων επιλογών διάρθρωσης για την πώληση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ΜΕΧ, το οποίο θα επιταχύνει την απομόχλευση της Τράπεζας από παλαιές ΜΕΧ.

Όπως και στο παρελθόν, η φάση προετοιμασίας θα περιλαμβάνει τον ορισμό της περιμέτρου του χαρτοφυλακίου ΜΕΧ, αξιολόγηση των εξασφαλίσεων με ακίνητα, αποκατάσταση/διόρθωση και βελτίωση των δεδομένων, ετοιμασία σημειωμάτων με πληροφόρηση για τους δανειολήπτες, νομική δέουσα επιμέλεια και επιλογές διάρθρωσης συναλλαγής.

Κατά τη διάρκεια του 2021, η Τράπεζα θα προσλάβει διεθνείς συμβούλους και αναμένει να εισέλθει σε συζητήσεις με τρίτα μέρη, τα οποία πιθανόν να ενδιαφέρονται να επιδιώξουν μια πιθανή συνεργασία με την Τράπεζα ως μέρος των πρωτοβουλιών πώλησης ΜΕΧ.

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας